Otthon

Furgonból mobilház 12 inspiráló ötlettel

Ha már unjuk a város zaját vagy csak valami másra vágyunk, gondolkodhatunk akár mobilházban is.

A különleges utazásokon ma már sokan fel sem kapjuk a fejünket, pedig egyre többen kelnek útnak, távoli helyekre akár egy hátizsákkal. Bátor vállalkozás, de sokan bevállalósak és jobban szeretik a kalandos életérzést, mint a szürke hétköznapokat. Ha minderre lapátolunk egyet, akkor máris itt a furgonos feeling, aminek szintén egyre több a hazai követője. Az alapvető feltétel egy kisteherautó, amit mindenki a saját igényeinek megfelelően tud átalakítani. Némi barkácsismeretre és tapasztalati tudásra szükség van, de valljuk meg, mégsem egy 2 szintes villa megépítéséről van szó.

Szóval, ha valaki úgy gondolja, hogy megunta a betontengert vagy csak szabadabb életre vágyik, annak hoztunk némi inspirációt.

Galéria

Már hazánkban is van példa furgonos életre. Juhász Norbert és menyasszonya, Dóra közel 2 éve döntöttek úgy, hogy otthagyva a fővárost, más életet választanak.  Hazai furgonlakókról, élményekről a travelo oldalán olvashatunk részleteket.

Az Inhabitaton találtunk rá Jack Richens történetére, aki barátnőjével alakított ki egy tökéletes lakóautót.  Egy 2012-es Mercedes Benz Sprintert választottak alapnak, ami méreteinél fogva akár egy négy fős család elszállásolására és utazására is alkalmas. A belső kialakításnál a hajóépítésnél használt elveket követték.


Az első üléseket forgathatóvá alakították, így étkezéskor a mögöttük létrehozott kis asztal felé fordulás sem jelent gondot. Középre egy kis konyhát terveztek, amit tűzhellyel, mosogatóval és tárolókkal láttak el. A cipőknek és takarítóeszközöknek a padló alatt kialakított hely lett a legoptimálisabb. A hátul kialakított pihenőrészek, az okos tervezésnek köszönhetően, akár négy embernek is kényelmes fekhelyéül szolgálhatnak. A készítés részleteiről Jack Richens blogján olvashatunk.

Óriási sikerrel pörögnek ezek az apró, 24 négyzetméteres mobilházak
Ki itt belép, el sem hiszi, hogy lakóautóba érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik