Otthon

Ilyen a tökéletes étkezőszék

Nincsen általánosan bevált standard mérete, abban az asztal magassága a meghatározó.

Függetlenül attól, hogy egy külön étkezőt vagy a nappali étkező szigetét rendezzük be, ez az a hely, ami leginkább elárulja stílusunkat és egyéniségünket. Hatalmas a bútorüzletek székválasztéka, ennek ellenére nem egyszerű a megfelelő és kényelmes étkezőszék kiválasztása. A kika szakemberei néhány praktikus tanáccsal segítenek a könnyed választásban.

Az étkezőszék esetében a leglényegesebb szempont, hogy kényelmes legyen: akár étkezés után is szívesen üljünk rajta. Fontos az is, hogy kellően súlyos és stabil legyen, ugyanakkor ne okozzon problémát a mozgatása.

Fotó: Pixabay

Az étkezőszékeknek nincsen általánosan bevált standard mérete és bár a méretbeli különbségek nem szembeötlőek, a megfelelő méretű szék kiválasztásakor mindig az asztal magassága a meghatározó. Célszerű ezért először asztalt választani.

Tipp

Mindig próbáljuk ki a széket! Párnás, kárpitos széken nagyon jó ülni, de csak akkor vegyünk ilyet, ha könnyen tisztítható a szövete.

A kellemes étkezéshez hozzátartozik, hogy hátra lehessen dőlni közben, így mindenképp előnyben vannak a háttámlás székek. Karfás székek választásánál figyeljünk arra, hogy a karfa szélessége kényelmes és alacsonyabb legyen, mint az asztal lapja. Így evés közben a tányérunkhoz közel tudunk ülni és helytakarékos is, mert az asztal alá betolhatók a székek.

Érdemes néhány összecsukható széket is beszerezni, hogy legyen hová ültetni több vendéget. A plusz székeket nem kell a lakótérben kerülgetni és kis helyen tárolhatók.

Tipp

A székek tologatása zajt okoz, ezt úgy csökkenthetjük, ha filcdarabokat erősítünk a széklábak aljára.

A vaskosabb, tömörebb székek hangsúlyosabbá teszik az étkező egészét, míg a kecsesebb, könnyedebb formavilágúak könnyedebb összhatást keltenek. Ha az étkező sarokba kerül, padokra is ülhetünk, amivel úgy nyerünk több ülőhelyet, hogy közben teret spórolunk – pláne, ha tárolóként is bevetjük őket.

KIemelt kép: Pixabay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik