Otthon

Nyolcvan éves fa köré tervezték a gyönyörű villát

Bámulatos építészeti remek, ahol a természet iránti tisztelet volt a fő szempont.

Egy különös, 391 m2-es családi ház épült egy mexikói kisvárosban (Xcumpich tartományban) – írja az Archdaily . Az itt élők fák és a természet iránti tiszteletét jól mutatja a  településen lévő fák és parkok mennyisége. Az emberek mindennapjainak része a fák árnyékában ülni, beszélgetni, és amit mi elképzelni sem tudunk, az náluk természetes, vagyis a házak körül nincs kerítés.

A ház fókuszpontja a fa

Az alábbi otthon építésénél is alapvető szempont volt, hogy a térhatárolás alacsony növényekkel, sövényekkel és többnyire alacsony kerítéssel valósuljon meg, így a ház kapcsolatban maradhat külső környezetével.

Az elmúlt években már számtalan példát láthattunk a fák köré épült házakról, ez esetben is a tervezés kiemelt főszereplője egy 80 éves “Pich” fa volt. E köré tervezték és építették a monumentális épületet.

Az “L” alakú forma mint egy tisztelgés a természet felé, hiszen a fa irányba nyit a ház, így az összes belső térből a kilátás nyílik rá, kivéve a fő hálószobát, ami egy nyitott, exkluzív terasz.

Ezzel az építészeti megoldással nem csupán különleges kialakítású otthon született, hanem példaértékűen beolvadt a közterületbe, és annak része maradt.

Fotó: Onnis-Luque
Fotó: Onnis-Luque
Fotó: Onnis-Luque
Fotó: Onnis-Luque
Fotó: Onnis-Luque
Fotó: Onnis-Luque
Fotó: Onnis-Luque
Fotó: Onnis-Luque
Fotó: Onnis-Luque
Fotó: Onnis-Luque

Kiemelt fotó: Onnis-Luque

Terített asztal és páratlan életérzés egy mediterrán villában
Rusztika, lenyűgöző terasz és a romantika fellegvára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik