Otthon

Így spórolhat sokat a mosáson

A legtöbben azt hiszik, hogy a mosás nem jár nagy költségekkel, de elég csak belegondolni, milyen rendszerességgel dobjuk be a gépbe ruháinkat.

Bár a mosás örökké házimunkának számít majd, ha környezetbarát módon próbáljuk elvégezni a feladatot, akkor több pénz maradhat a pénztárcánkban, és még a bolygónknak is jót teszünk fele.

Mutatunk négy tippet, amivel hosszú távon sokat spórolhatunk a mosáson.

Vásároljunk egy mosódeszkát

Mindenkinek van olyan személyre szabott szép ruhája, amit nem szívesen tesz a mosógépbe és inkább tisztítóba viszi, ami komoly költséggel járhat. Ugyanakkor erre kitűnő alternatíva lehet egy mosódeszka vásárlása, amit akár egy mosogatóban, akár egy fürdőkádban is használhatunk az első osztályú anyagokból készült ruhadarabjaink tisztításához.

Hagyjuk el a kiegészítő termékeket

Ha még nem tettük meg, akkor minél előbb szabaduljunk meg olyan extra termékektől, mint a lágyítók vagy a mosókendők. Bár az illóolajoknak természetükből fakadóan jó illatuk van, drágák, ezért ha spórolni szeretnénk, simán hanyagolhatjuk azok használatát. Nem beszélve arról, hogy kikezdhetik a bőrt is.

Milyen gyakran kell kimosni egy melltartót?
Örök kérdés, de most rendet teszünk!

Készítsünk saját mosószert

Nem félő kijelenteni, hogy ezzel takaríthatjuk meg a legtöbb pénzt. Ez duplán is igaz akkor, ha környezettudatosak vagyunk, és korábban a minőségi és drágább termékeket vásároltuk meg. Mosószert számtalan módon lehet készíteni, de ez az egyik kedvencünk.

Viseljünk trikót

A képlet egyszerű: kevesebbet kell költeni mosásra, ha kevesebbet mosunk. Vegyünk néhány jó minőségű trikót, így nem kell majd annyiszor kimosnunk a ruháinkat. Természetesen ettől még rendszeresen ki kell tisztítani a cuccainkat, de jóval kevesebbszer, mint korábban, és ezzel időt, pénzt és energiát is spórolunk magunknak.

Kiemelt kép: Europress/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik