Otthon

Csodájára járnak a picinyke faház kemencéjének

A fiataloknak nem kell rendelniük és várakozniuk, maguk készítik el a finomságokat.

A fiatal pár, Robert és Rebekah Sofia 20 hónapja döntöttek úgy, hogy saját elképzeléseik alapján hoznak létre egy picinyke életteret a floridai Ocklawahában, egy festői tó közelében, írta a Zillow.

Már a szerkezet elkészítése sem tartozott a hagyományosnak mondható házak kategóriájába, mert az leginkább egy régi, fából készült vasúti vagonhoz hasonlít, természetesen modern köntösben. Tágas ablakok és bejárati ajtó, az éjszakai alváshoz kialakított galéria, és a mindennapokhoz szükséges berendezések, bútorok kerültek a 20 négyzetméter alapterületű házikóba.

Ami miatt azonban a címlapokra került a fiatalok “alkotása”, az a picinyke portán megépített pizzasütő kemence. Sokan felkapták a fejüket, miként bátorkodtak ilyen tűzveszélyes szerkezetet a faházba telepíteni, ám ők mindenkit megnyugtattak, mondván: szuperbiztos kemencét építettek! A hőmérséklet szabályozását több réteg gipsz és cement felhasználásával oldották meg, de a tűzteret nyitó-záró vastag fémajtó sem forrósodik fel úgy, hogy tűzveszély alakuljon ki.

Robert és Rebekah Sofia ma már büszkén elmondhatják, nem kell várniuk 50-60 percet a pizzafutárra, mert a finomságot saját ízlésüknek megfelelően ők perceken belül elkészítik, nem mellesleg pedig minden igényt kielégítő otthont varázsoltak maguknak.

Fotók:  John Jernigan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik