Otthon

A finnek kitalálták a tökéletes szárítási módszert

Sokan futnak bele a problémába, hogy nehezen férnek el a konyhájukban, mert a pulton folyamatosan hegyekben állnak a mosogatás után száradó edények, tányérok és evőeszközök. Finnországban ezt a gondod rendkívül kreatív módon likvidálták – írja a Good Housekeeping.

A finneknél gyakorlatilag minden ingatlanban van egy szekrény a mosogató felett, ami még önmagában nem is nagy újdonság. Csakhogy a szekrényekben beépített edénytartók vannak, így a nedves tányérokat egyből odateszik, és hagyják, hogy a víz a mosogatóba csepegjen róluk.

A módszert úgy hívják: astiankuivauskaappi. Szavakra bontva ez annyit tesz, edény (astian), száraz (kuivaus), szekrény (kaappi). 

Így néz ki a gyakorlatban:

A koncepciót egyébként eredetileg a miniatűr konyhákra találták ki, hogy ne kelljen külön helyet teremteni a szárítónak.

Bár valóban teret spórolhatunk meg vele, a szekrényajtókat egészen addig nyitva kell hagyni, míg az edények, tányérok meg nem száradnak, ugyanis ha bezárjuk, akkor a penész átveszi a hatalmat a belsejében. Ha viszont már megszáradtak, akkor újból behajthatjuk az ajtókat.

Ilyen volt, ilyen lett: egy konyha okos átalakítása
Így lehet saját ötletekkel és kivitelezéssel pénzt megtakarítani!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik