Otthon

Reneszánszát éli a lambéria

Esztétikus, szigetel, harmóniát teremt a lakásban.

A lambériát évtizedeken keresztül a falak védelmében használták – elsősorban kültérre –, hogy a kíméletlen időjárással szemben felvegyék a kesztyűt. Később hosszú évekre kikerült a köztudatból, ám manapság egyre többen fedezik fel újra a természetes burkolóelemet, ami kinőtte a hagyományos falburkolat szerepét: dizájnelemmé lépett elő a lakás minden részében.

A lambériák időtállóak, és megfelelő gondozás mellett hosszú ideig szépek maradnak, és sok ötlet megvalósítható velük a lakásban harmonikus lakókörnyezetet teremtve: tagolhatja a helyiségeket, burkolhatja a vezetékeket, elkülöníthet egy-egy részt a helyiségből.

Fotó: woodworkershoppe.com

A valódi faanyagok természetes hatásúak, önmagukban is szépek, tapintásuk kellemes és meleget sugároznak. Az ilyen anyagokból készített falburkolatok meghitté varázsolják otthonunk falát, s harmonikusan egészítik ki a helyiség berendezését is. Esetenként azonban a falak hibáit is jótékonyan takarják, hő- és hangszigetelési problémáinkat is csökkenthetik.

A lakásdizájn reneszánszát élő alapanyaga, a fa lambéria a lehetőségek bőséges tárháza lehet akkor, ha kicsit elvonatkoztatunk az emlékeinkben élő hagyományos felhasználásától. Érdemes kilépni a vízszintes és a függőleges szabályosságából, mert olykor a ferde felhelyezés öltözteti a a belső teret.

Kedvcsinálónak néhány kreatív megoldást mutatunk a fa lambéria kreatív felhasználásáról.

Fotó: verawedding.net
Fotó: thermogat.eu
Fotó: ski-planet.com
Fotó: salixlignum.hu
Fotó: lamberia-webaruhaz.hu
Fotó: booking.com
Fotó: abritel.fr

Ajánlott videó

Olvasói sztorik