Otthon

7 trükk, hogy tovább tartson és erősebben égjen a gyertya

Égessük elsőre két órán át

Amikor első alkalommal meggyújtjuk a gyertyát, hagyjuk néhány óráig égni. Ezáltal a viasz legfelső rétege megolvad, és még fényesebben világit majd a következő alkalommal.

Ne helyezzük hűvös helyre

Az illatos gyertyánk életét úgy is meghosszabbíthatjuk, ha nem helyezzük hideg helyre, mert így az összetétele miatt nem használódik el olyan gyorsan.

Light up your summer! #diptyque #collection34 #candleholder #craftsmanship

diptyque (@diptyque) által megosztott bejegyzés, 2017. Júl 14., 00:01 PDT

Vágjuk le a kanócot

Minél hosszabb a kanóc, annál gyorsabban ég a gyertya, tehát ha kicsit lenyisszantunk a tetejéből, tovább tarthat. A művelettel megelőzik, hogy fekete füst szálljon fel a gyertyából és hogy túlmelegedjen az üveg. Minden alkalommal ismételjük meg a folyamatot, de ügyeljünk rá, hogy csak pár millimétert vágjunk le a kanócból.

Mindig helyezzük középre a kanócot

Hogy ne keletkezzenek fekete foltok az üvegen, a gyertya elfújása után helyezzük középre a kanócot, amíg a viasz folyékony. Ez megakadályozza, hogy a kanóc elcsússzon és elszínezze az üveget.

Tegyük rá a fedelet, ha nincs használatban

Ha nem használjuk a gyertyát rendszeresen, akkor érdemes lefedni, hogy a por ne ülepedjen le rajta. Ha mégis beporosodna, nedves vattával takarítsuk le a viasz felszínéről.

Tisztítsuk meg az üveget

Ha túl sokáig hagyjuk égve a gyertyát, az üveg befeketedik. Ilyenkor szintén vattával és meleg szappanos vízzel érdemes átmenni a foltokon.

Használjuk újra

Teljesen leégett a gyertya? Öntsünk forró vizet az üvegbe, kavargassuk meg gyengéden, majd öntsük ki a mosogatóba és tisztítsuk át egy papírtörlővel. Ismételjük meg a folyamatot néhányszor, amíg teljesen tiszta nem lesz. Akár ceruzatartó és virágcserép is lehet belőle a későbbiekben.

(House Beautiful)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik