Otthon

Öntözéshez praktikus és dísznek sem utolsó a kerti kút

Akár saját kezűleg is csinossá varázsolhatjuk a felszín felett.

Ha hosszútávon szeretnénk spórolni az öntözéssel, akkor a legjobb választás egy kerti kút, amely ugyan nem olcsó, de idővel behozza az árát és folyamatosan spórolhatunk vele. Rengeteg megoldást találhatunk a kerti kútra. Azt hogy végül melyiket válasszuk csak attól függ, hogy mennyit szánunk rá.

Fotó: payday.com

Sokan rajonganak a kerekes kerti kutakért, amelyek tényleg nagyon praktikusak. A megvalósításhoz nincs szükség túl sok mindenre, de vegyük figyelembe, hogy a kerekes kutak drágábbak – mondja Kormos Zsolt kertépítő szakember.

Fotó: tripadvisor.com

A kút árának a legnagyobb részét maga a kútfúrás jelenti, de ettől függetlenül azért nem mindegy, hogy hogyan néz ki a kút talaj feletti része. Megfelelő szakértelemmel a kút vázát akár mi magunk is elkészíthetjük. Ha korábban még nem nagyon foglalkoztunk asztalos munkákkal, akkor bízzuk ezt a feladatot inkább egy szakemberre, mivel rengeteg kellemetlen percet okozhat számunkra, ráadásul az elpocsékolt alapanyagokat számba véve nem is biztos, hogy olcsóbban fogunk kijönni.

Fotó: Wikimedia Commons

A kút befejezését követően ne felejtsük el, hogy itt még korántsem ért véget a munka. Ha szeretnénk, hogy sokáig gyönyörűen mutasson, akkor a fa felületeket folyamatosan karban kell tartanunk.

Fotó: Wikimedia Commons

Ha esetleg mégsem kerekes kutat szeretnénk (akár a hely hiánya miatt, akár az anyagiak miatt), akkor maradhatunk az egyszerűbb megoldásnál, amikor egyszerűen csak egy cső lóg ki majd a földből, amelyre egy csapot csatlakoztathatunk. Persze azért itt is számos lehetőségünk van arra, hogy impozánssá tegyük.

Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Ajánlott videó

Olvasói sztorik