Otthon

Lakásértékesítés okosan: 11 dolog, amit mindenképp rejtsünk el, mielőtt a vevő érkezik

Az otthon értékesítése a prezentációról szól, ezért a leendő vevők fogadása nem mindegy, hogy hogyan történik. Egy tál gyümölcs avagy egy vázányi virág kellemes benyomást kelt, de ha sikeresen szeretnénk értékesíteni otthonunkat, akkor jó, ha figyelembe veszünk néhány alapvetést.

Az esetek többségében mindenki úgy gondolja, hogy a józan ész, pontosabban az ár dominál a döntéskor, de ne felejtsük a nem mellékes érzelmi motivációt sem.  Mielőtt bemutatnánk házunkat, lakásunkat a vásárlóknak,  győződjünk meg róla, hogy elrejtettük, megszüntettük az alábbi zavaró tényezőket a látótérből.

Túlzsúfoltság

Tegyük szellőssé a lakást, mert a tereket csak így lehet igazán átlátni. Minden kacatot, fölösleges bútort  szelektáljunk, hogy megmutathassa magát a lakás.

Szagok

Az illatok nagyon fontosak. Dohány-, macska- vagy kutyaszag mindjárt az elején eltántoríthatja a vevőt. Takarítsunk, alaposan szellőztessünk, és gyújtsunk illatgyertyát vagy használjunk illóolajat.

Cipők

A legriasztóbb látvány, ha valaki belép egy lakásba és cipők garmadája fogadja. Tegyük azokat a cipős-szekrénybe.

Újságok, könyvek, csekkek

A polcokon lévő könyvek, az újságok legyenek sorba rendezve, ne legyen az asztalon hanyagul ledobott mappa, amiből még a csekkek is kilógnak.

Tusfürdők, samponok, csecsebecsék

A fürdőszoba intim terület, tüntessük el a polcokról a fölösleges flakonokat, söpörjük le az összes kacatot. Ne legyen vízköves a csaptelep és pöttyös a tükör, vagy penészes a fuga.

Személyes tárgyak

A családi képeket, nippeket szelektáljuk, és lehetőleg csak a legkedvesebbek maradjanak szem előtt. Fontos semlegessé tenni a lakást, hogy a vevő a saját életét is oda tudja képzelni; elmerenghessen azon, ahogy majd a teraszon issza a reggeli kávéját, vagy a nappaliban a kanapén fekve pedig megnézi a kedvenc filmjét. Mindez a mi személyes tárgyainkat látva nem megy.

Rovarok

A legtisztább lakásban is felüthetik a fejüket a hangyák vagy molylepkék. Igyekezzünk megszabadulni tőlük, mert senkinek sem vonzó egy “bogaras” lakásba költözni.

Trófeák, kitömött állatok

A vásárlók számára egy új otthon gyakran új élet kezdetét, vagy új lehetőségek beidézését jelenti. A halott állat félelem érzését kelthetik, ami hatással lesz a vevő hangulatára, ráadásul azok, akik kimondottan nem kedvelik a vadászokat, könnyen el is állhatnak a vásárlástól.

Szex témával kapcsolatos tárgyak

Személyi masszírozók, olajok, fotók, óvszerek – csomagoljuk be őket egy dobozba, és tegyük mélyen az éjjeliszekrénybe vagy a szekrénybe.

Hátborzongató gyűjtemények

Szobák porcelán babákkal, híres szentélyekkel, emberi koponyákkal, a zavaró DVD-k hatalmas gyűjteményével – ezek olyan dolgok, amelyek a vevőket elriaszthatják. Messze!

Bármi, ami politikai

A politika magánügy. Ne zavarjuk meg a kellemesnek ígérkező légkört azzal, hogy politikai célzatú tárgyak, érmek, plakátok halmazát látja a vevő. Tegyük el a látókörből ezeket a vitatható tárgyakat.

Fotó: essaypedia

Ha mindezen feladatokat megoldottuk, akkor nyerő helyzetből indulunk. És, hogy a folytatás se legyen más:

  • Legyünk kedvesek, mosolyogjunk.
  • Az illatokkal is tudunk a vevőre hatni, kínáljuk meg kávéval, keksszel. A kávéillat a legtöbb emberben kellemes emlékeket ébreszt.
  • Friss virág vagy  gyümölcs, esetleg sütemény legyen az asztalon.
  • Ezek után már csak ügyesen kell tárgyalni. E közben pedig figyeljünk arra, hogy most a vevő a főszereplő, hagyjuk őt kérdezni, beszélni.

Címlapfotó: essaypedia

12 tipp, hogyan tehetjük egészségesebbé és zöldebbé otthonunkat
Nemcsak családunk számára nyújthatunk élhetőbb életteret, hanem a környezetet is megvédjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik