Otthon

Vendégcsalogató konyha a panelház erkélyén

Tavasztól őszig romantikát visz a sütésbe-főzésbe.

A panel- vagy társasházak erkélyeit egyre többen hasznosítják. Ki-ki cserepes növényekkel teli minivirágoskertet, vagy kikapcsolódásra alkalmas pihenőhelyet alakít ki – természetesen az erkély nagyságától függően.

Megérkezett az új trend az erkélyre

Akik eddig csak ötleteltek azon, mit is kezdjenek lakásuk „szabadtéri” részével, azoknak adódik egy napjainkban felkapott lehetőség: alakítsanak ki konyhát az erkélyen. Lakberendezők új panel- vagy társasházi lakások tervezésénél egyre gyakrabban ajánlják ezt az építkezőknek, hangsúlyozva: nem csupán praktikus, hanem nagy élményt nyújt a háziasszonyoknak.

Legyél kreatív!

Elképzelésednek megfelelően készítsd el az erkélyedet mennyországnak, és töltsél el ott minél több időt. Ez a kiváltság, amelyet a legtöbb ember szeretne, de sokaknak nem adatik meg a lehetőség. Légy kreatív, tervezd és valósítsd meg – hangoztatják a dizájnerek.

Az erkély mérete a legfontosabb. Nagy alapterületen nyilván egyszerűbb egy csodás konyhát kialakítani az erkélyen, mint egy kisebb részen. A megoldásra ma már „esőbiztos” konyhaszekrény, méretre szabható mosogató- és főző szerelvények is megvásárolhatók – mondják a szakemberek.

Szakipari munka természetesen szükséges a beruházáshoz, hiszen a víz- és áramvezetéket ki kell vezetni az erkélyre. Ám ez egyszeri költség, mely örök időkre szól. Ugyanakkor nem szükséges egyszerre belevágni a megvalósításba: elég például, ha elsőként csak a kinti sütés-főzés feltételeit teremti meg az ember, a mosogatás pedig a belső térben „marad”.

Télen benn

S hogy a hideg hónapokban hogyan lesz? Természetesen a lakás „eredeti” konyháját nem kell felszámolni. Télen a konyhatündérek ott varázsolhatják ínyencségeiket az asztalra.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik