Mobil

Két aksi is került a kínai mobilba

A kínai Oppo bemutatta legújabb okostelefonját, az Oppo R17 Prót, ami a meglehetősen erős őszi mobilos megjelenések sorát bővíti tovább. A 6,4 hüvelykes AMOLED kijelzővel felszerelt modell a mostani trendeknek megfelelően benyúló szenzorszigetet (notch) kapott, ami a szokványostól eltérően kisebb méretű, az ujllenyomat-olvasó pedig a kijelző alá került. Ez az első mobil, amit a Corning legújabb üvege, a Gorilla Glass 6 véd.

Belül egy Qualcomm Snapdragon 710-es chip dolgozik 6, vagy 8 gigabájt rendszermemória társaságában, a beépített 128 gigabájt tárhely pedig mikroSD-vel bővíthető tovább. A hátlapra triplakamera-rendszer került, ami egy 12 megapixeles, egy 20 megapixeles, valamint egy TOF 3D sztereó szenzorból áll. Utóbbi teszi lehetővé a 3D-s fotók készítését, ami vélhetően a jövőben még elterjedtebb trenddé válik. A két főszenzort f1.5-ös, illetve f2.4-es apertúra jellemzi, amik mesterséges intelligenciával megtámogatva készítik a fotókat.

A gyártó egy meglehetősen érdekes megoldást alkalmaz akkumulátor terén, ugyanis nem egy, hanem két darab, egyenként 1850 milliamperórás telepet építettek bele. Ennek köszönhetően az eszköz töltése még gyorsabb, az Oppo állítása szerint a mobilt 10 perc alatt fel lehet tölteni 40 százalékra. Az Oppo R17 Pro Európában november 16-tól lesz vásárolható 599 eurós áron, azaz kb. nettó 193 ezer forintért.

Ez a mobil kap először szinte törhetetlen üveget
A korábbi pletykákkal ellenben nem iPhone-on mutatkozik be a Gorilla Glass 6.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik