Mobil

Százezerért kapható a legújabb butamobil

Egy ideje reneszánszukat élik a kizárólag legalapvetőbb funkciókat nyújtó butatelefonok, főleg azok körében, akik szeretnének kevesebb időt tölteni a közösségi oldalak görgetésével, és kiszakadnának az appok bűvköréből.

A svájci Punkt elektronikai cég bemutatta az utóbbi időszak egyik legletisztultabb készülékét, az MP02-t, ami a kizárólag sms-ezésre és hívásra használható MP01 utódja. Az előd egyik hátránya volt, hogy kizárólag csak 2G-hálózatra tudott csatlakozni, ami lassan már világszerte feledésbe merül.

A Punkt MP02 már támogatja a 4G LTE-t, és erősebb titkosítási megoldásokat használ. Természetesen nem maradhatnak el róla a régi időket idéző fizikai gombok, amiket többször is meg kell nyomogatni, hogy a kívánt betűt előhívjuk szövegbevitelkor. A gyári alkalmazásokkal lehet rajta jegyzeteket készíteni, eseményeket felvinni a naptárba, és persze nem maradhat el a számológép sem.

Mivel a kis monokróm kijelzővel felszerelt, szerény specifikációjú készülék nem fogyaszt túl sokat, 12 napos készenléti időt biztosít, mindezt 329 euróért (közel nettó 110 ezer forint), ami azért valljuk be, elég borsos.

A világon semmit nem tud, mégis nagyon menő a minimalista mobil
Mindössze telefonálni lehet vele, semmi nem fut rajta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik