Mobil

Így tölthetjük le a legújabb iOS-t az iPhone-ra

Idén sem maradunk iOS operációs rendszer nélkül, szeptember 17-én az esti órákban végre hivatalosan is  megérkezett a 12-es verzió stabil kiadása. Korábban már írtunk arról a türelmetleneknek, miként lehet a rendszer bétáját letölteni az eszközökre, de mostantól sokkal egyszerűbbé válik a feladat.

A telepítéshez csak wifire és elég szuflára van szükség, 50 százaléknál magasabb töltöttséget kér a telepítő, ha annál kevesebb erő maradt a telepben, töltőre kell csatlakoztatni az eszközt.

Mutatjuk a lépéseket!

  1. Egyszerűen koppintsunk a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontra!
  2. Itt válasszuk a Letöltés és telepítés elemet! Ha a készülék arra kér, hogy ideiglenesen távolítsunk el néhány alkalmazást, mert több tárhelyre van szükség, koppintsunk a Folytatás vagy a Mégsem gombra. Az iOS később újratelepíti az eltávolított alkalmazásokat.
  3. A Telepítés elemre koppintva azonnal megkezdhetjük a frissítést, a Később gombra koppintva pedig kiválaszthatjuk a Telepítés éjszaka vagy az Emlékeztetés később lehetőséget.
  4. Írjuk be a jelkódot, ha felszólítást kaptunk rá!

Egy másik lehetőség, hogy az iPhone-t, vagy iPadet PC-re csatlakoztatva az iTunes-on keresztül frissítjük, ehhez részletes magyar nyelvű útmutatót az Apple oldalán is találunk.

Bemutatkozott az iOS 12, régi iPhone-okra is jön
A WWDC-n mutatták be az új mobilszoftvert.

Ne feledkezzünk meg a biztonsági frissítésről!

A stabil verzió azért még nem garancia arra, hogy nem botlunk valami bugba, a kezdeti időszakban ez simán előfordulhat, így most is érdemes biztonsági mentést készíteni a nagy átállás előtt.

Akinek nélkülözhetetlen munkaeszköze az iPhone, és nem szeretne még vesződni az első hetekben előforduló hibákkal, annak érdemes lehet várnia egy picit.

Biztonsági mentés készítésére alapvetően kétféle módszer van: készíthetünk helyi backupot az iTunes segítségével, vagy menthetjük felhőbe a fontos adatokat. Bővebb segítséget ehhez a művelethez itt találunk.

Mire tölhetjük?

iPhone: iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s
iPad: 12.9 hüvelykes iPad Pro 2. generáció, 12.9 hüvelykes iPad Pro első generáció, 10.5 hüvelykes iPad Pro, 9.7 hüvelykes iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 6. generáció, iPad 5. generáció, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2
iPod touch: iPod touch 6. generáció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik