Mobil

Olcsó, de menő okostelefonokkal rukkolt elő az LG

A G7 One az LG első olyan mobilja, ami ötvözi a cég okostelefon-fejlesztések terén elért eredményeit és a Google szakértelmét a mobil operációs rendszerek terén. A készüléket úgy tervezték, hogy az egyik legsokoldalúbb Android One okostelefon legyen a piacon, így a készülékbe Qualcomm Snapdragon 835 chipkészlet, valamint 4 GB RAM és 64 GB-os belső tárhely került. Az LG G7 ThinQ-hoz hasonlóan a G7 One is üvegborítással érkezik, polírozott fém kerettel, megfelelve az IP68 por- és vízállósági szabványnak. A kijelző pedig 6,1 hüvelykes, 3120 x 1440 pixeles felbontással és 19.5:9 képaránnyal.

Bemutatkozik az LG G7 One, ami a nevéhez méltóan egy Android One telefon – Fotó: LG

A telefon Android 8.1 Oreo rendszert kapott, ráadásul a telefon optimalizálja a háttérben futó alkalmazások működését, és az akkumulátoridő maximalizálása érdekében csak a legfontosabb programokat hagyja futni. A felhasználók a telefon oldalán található dedikált mesterségesintelligencia-gomb megnyomásával kényelmesen hozzáférhetnek a Google asszisztens szolgáltatásaihoz.

A G7 One-on elérhető például a Google Lens, amivel a felhasználók a Google asszisztensen vagy a Google Fotók szolgáltatáson keresztül tárgyakról szerezhetnek információt, felismerhetnek szövegeket, weboldalakat látogathatnak meg, névjegykártyákat olvashatnak be a névjegyzékbe, új eseményeket adhatnak hozzá a naptárjukhoz vagy beolvashatnak egy tételt az étterem étlapjáról –

mindezt mindenféle képernyős pötyögés nélkül.

Az LG telefonja emellett a zenehallgatás terén sem hagyja cserbe a felhasználókat: 32 bites Hi-Fi Quad DAC biztosít kiváló hangzást, és a készülék DTS:X térhangzásra is képes, így virtuális 3D hangélményt nyújt minden tartalomhoz, egészen a 7.1 csatornáig. A G7 One emellé Boombox hangszóróként is funkcionál: a készülék belső terét rezonáltatva egy átlagos telefonhoz képest kétszeres hangerőre képes, szilárd felületre helyezve pedig még erőteljesebb basszushangzást érhetünk el, hiszen ekkor a telefon belseje egyfajta mélynyomóként működik.

Az LG másik újdonsága, a G7 Fit, amit úgy tervezték, hogy betöltse a középkategóriás és csúcskészülékek közti űrt: a telefon Qualcomm Snapdragon 821 chipkészlettel, 4 GB RAM memóriával és 32 vagy 64 GB-os belső tárhellyel rendelkezik (utóbbi a G7 Fit+ modellben található). A képernyő 6,1 hüvelykes, 3120 x 1440 pixeles felbontással, ráadásul a panel 1000 nit fényerőt képes kipasszírozni magából.

LG G7 Fit: a zenemániások imádni fogják – Fotó: LG

Az LG G7 ThinQ-hoz hasonlóan a G7 Fit is prémium és intelligens funkciókkal érkezik, így megtalálható benne az AI CAM, a 32 bites Hi-Fi Quad DAC hangtechnológia, a Boombox hangszóró, valamint a DTS:X 3D térhangzás. Az AI CAM nyolcféle fotózási módot — személy, étel, háziállat, táj, város, virág, napfelkelte és naplemente — kínál a felhasználóknak a tökéletes kép elkészítéséhez, a további személyre szabásban pedig három különböző fotóhatás lehet a tulajdonosok segítségére.

A két készüléket a berlini IFA kiállításon mutatta be az LG, hivatalos megjelenési dátum még nincs, ahogy pontos ár sem, de a dél-koreai vállalat ígérete szerint a prémium kategóriás tulajdonságok ellenére kifejezetten az olcsóbb kategóriába szánják az új okostelefonjaikat.

LG G7 One specifikációk:

  • Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 835
  • Kijelző: 6,1 colos QHD+ 19.5:9 (3120 x 1440)
  • Memória/háttértár: 4 GB RAM / 32 GB / MicroSD (2TB-ig)
  • Hátlapi kamera: 16 MP normál látószögű (F1,6 / 71°)
  • Előlapi: 8 MP nagylátószögű (F1,9 / 80°)
  • Akkumulátor: 3000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 8.1 Oreo (Android One)

LG G7 Fit specifikációk

  • Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 821
  • Kijelző: 6,1 colos QHD+ 19.5:9 (3120 x 1440)
  • LG G7+ Fit memóra/háttértár: 4 GB RAM / 64 GB / MicroSD (2TB-ig)
  • LG G7 Fit memória/háttértár: 4 GB RAM / 32 GB / MicroSD (2TB-ig)
  • Hátlapi kamera: 16 MP normál látószögű (F2,2 / 76°)
  • Előlapi kamera: 8 MP nagylátószögű (F1.9 / 80°)
  • Akkumulátor: 3000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 8.1 Oreo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik