Mobil

Lebukhat az interneten, ha erre nem figyel oda

Az Instagram blogposztban jelentette be, hogy a jövőben egy zöld ponttal fogja jelölni a felhasználók elérhetőségét profilképük mellett, ha éppen elkaphatók egy csetelésre. A megoldás minden bizonnyal ismerős már a Facebookról és a Messengerről.

A partner aktivitását jelző pöttyöt két helyen láthatjuk majd megjelenni a másik fél profilképe mellett: a Directsben (a privát üzenetekben), vagy a lenyíló barátlistán, amikor posztot osztunk meg. Nem kell azonban félni, nem fogja boldog-boldogtalan látni, hogy mikor tevékenykedünk.

Csak akkor láthatod az állapotot, ha követik egymást a másik féllel, vagy leveleztetek már.”

– írja a cég.

Forrás: Instagram

Ha nem rajongunk az ötletért, hogy a válasz nélkül hagyott ismerőseink lássák: épp unalmunkban görgetjük a képfolyamot, de őket válaszra sem méltatjuk, akkor van egy megoldás. Az app általános beállításai közt keressük az Aktivitási állapot opciót, és kapcsoljuk ki. (Alapvető esetben a beállítás automatikusan be van kapcsolva.)Ezért cserébe viszont mi sem láthatjuk azt, ha mások épp az Instagramot pörgetik.

Az már sokak számára feltűnhetett, hogy pár hónapja a levelek közt láthatóvá vált, hogy adott felhasználó mennyi ideje volt aktív, vagy éppen böngészi-e az appot. Az újítás gyakorlatilag most a még feltűnőbb zöld pont, ami épp elég ahhoz, hogy a képmegosztó egyre inkább a valós idejű cseteléseket szorgalmazza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik