Mobil

Itt egy újabb trükk a telefonos zaklatók ellen

Újabb okot ad arra a Google, hogy a cég saját alkalmazásán keresztül kezeljük telefonhívásainkat az androidos készülékeken. A Telefon (Phone) appba bekerült egy új beállítás, ami lehetővé teszi, hogy az alkalmazás automatikusan felismerje a spameket, robotoktól érkező hívásokat. Ezek jellemzően biztosítóktól érkező üzenetek, amik főleg az Egyesült Államokban jellemzők.

Az alkalmazás Android 6.0 és annál frissebb operációs rendszerekkel kompatibilis. Sok készüléken előre telepítve érkezik a program (például a Pixel modelleken), más esetekben azt a Google digitális áruházából kell telepítenünk, amit ezen a linken tehetünk meg.

Forrás: Google Play

Az appon belül a Beállítások/Hívóazonosító és spam opciót kell bekapcsolnunk, az alatta található Feltételezett spamhívások szűrése lehetőséggel együtt.  Ezután nem kapunk értesítéseket a nem fogadott hívásokról és a hangpostaüzenetekről, de továbbra is láthatjuk a szűrt hívásokat a híváslistában, és ellenőrizhetjük a fogadott hangpostát.

Az adott számokról érkező hívásokat spamként megjelölve mi is megakadályozhatjuk, hogy további hívások érkezzenek ezekről a számokról, azokat magunk is bejelenthetjük. Kattintsunk a híváslistánkban arra a hívásra, amit spamként szeretnénk jelenteni, majd válasszuk a Letiltás/spam  bejelentése lehetőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik