Mobil

Sokkolja felhasználóit az Apple új eszköze

Az Apple idei fejlesztői konferenciáján mutatta be következő mobilszoftverét, az iOS 12-t, amivel a cég olyan funkciókat is bevezet, amelyekkel a felhasználók könnyebben nyomon követhetik a kijelző előtt töltött idejüket. Az új operációs rendszer egyelőre a fejlesztők számára érhető el bétá verzióban, csak ősszel válik hozzáférhetővé mindenki számára.

Bemutatkozott az iOS 12, régi iPhone-okra is jön
A WWDC-n mutatták be az új mobilszoftvert.

Az új Screen Time nevű eszköz a beállítások alatt található, és rengeteg statisztikát mutat a telefonhasználati szokásokkal kapcsolatban, például arról, hogy egy nap alatt hányszor oldjuk fel a képernyőt, mennyi időt töltünk a kijelző előtt, illetve mely alkalmazásokat használjuk legtöbbször, és hány értesítést kaptunk azokon belül.

A Business Insider szerzőjének beszámolója szerint őt is teljesen ledöbbentették az adatok, egészen addig abban a hitben volt, hogy nem függ a mobiljától. A statisztikákból viszont kiderült, hogy egy átlagos napon 248-szor kapja fel a mobilját, és öt órát tölt kijelző előtt (természetesen nem egyhuzamban, hanem az összeadódott összes alkalom során), ami egy 24 órás nap jelentős hányadát jelenti.

Meglepettségével nem volt egyedül, az Apple éves konferenciáján több ezer szoftverfejlesztő reagált hasonlóan, miután letöltötte az új iOS bétáját, és még Tim Cook is meglepő számokat kapott, bár azt nem kötötte az újságírók orrára, hogy pontosan mennyi időt lóg a mobilján.

Amikor elkezdtem hozzáférni az adatokhoz, rájöttem, hogy sokkal több időt töltök el a telefonnal, mint kéne.”

– mondta diszkréten az Apple vezére.

Cook nem tart attól, hogy az Apple bevételeire rossz hatással bír a jövőben, ha az emberek szembesülnek a szomorú igazsággal.

Sosem fókuszáltunk a használati időre, mint meghatározó paraméterre. Azt szeretnénk, hogy az emberek elégedettek legyenek az eszközeinkkel.  Nem akarjuk, hogy az emberek sok időt, vagy akár minden idejüket azokkal töltsék. Személyes döntés, hogy kinek mi a túl sok.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik