Mobil

Idén már tényleg jöhet az olcsó iPhone

Minden évben felbukkan a pletyka, hogy az Apple már isten bizony, hogy olcsó almás telefonon dolgozik, aztán az őszi bemutatókon kiderül, hogy az új modellek nemhogy olcsóbbak nem lettek, de egyre drágábbak – ne feledjük, hogy az iPhone X alapmodellje került 1000 dollárba a tavalyi premierkor.

Világelsők vagyunk: Magyarországon a legdrágább az új iPhone
Sehol a világon nem kell annyit fizetni az iPhone X-ért, mint itthon.

Mindez persze nem akadályozza meg az elemzőket abban, hogy idén is előálljanak az olcsó iPhone lehetőségével. A legújabb pletykák szerint az Apple 2018-ban három különböző telefont készül piacra dobni: lesz egy 5,8 colos OLED-képernyővel érkező változat, a csúcstelefon egy szintén OLED-paneles 6,5 colos készülék lesz, illetve egy 6,1 colos LCD-kijelzővel felvértezett mobil is bekerült a képbe.

Forrás: macrumors.com

Ha pedig hinni lehet a KGI Securities elemzőjének, Ming-Chi Kuónak, akkor a 6,1 colos verzió lesz az olcsó változat, méghozzá 550 dolláros (~ 140 000 Ft) árcédulával, ami tényleg meglehetősen kedvezőnek tűnik az 1000 dolláros iPhone X-hez képest.

És ez még nem minden, hiszen Kuo szerint az Apple nem egy, hanem rögtön két változatot tervez piacra dobni a feltételezett olcsóbb készülékből. Az elemző a hardver szempontjából megegyező okostelefonokat vizionál, azzal az érdekes különbséggel, hogy az almás cég életében először az egyik 6,1 colos modell képes lesz két különböző SIM-kártya befogadására is.

Mindez persze még csak puszta feltételezés, és ahogy az elmúlt években, most sem lehetünk biztosak semmiben egészen addig, amíg Tim Cook és csapata fel nem állnak a színpadra, és le nem rántják a leplet az idei iPhone felhozatalról – és erre még legalább öt hónapot várnunk kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik