Mobil

Felrobbanó mobil ölt meg egy 19 éves indiai lányt

Éppen egyik rokonával beszélgetett a töltőre rakott Nokiával, amikor a készülék felrobbant. Amikor rátaláltak összeégett testére, a telefon még mindig a kezében volt.

Meghalt egy 19 éves lány egy indiai faluban, miután a kezében felrobbant mobiltelefonja, miközben az egyik rokonával beszélgetett – jelentette a helyi sajtó. A detonáció olyan erős volt, hogy a fiatal nő a mellkasán, karján és a lábán is megégett.

Az áldozatra 27 éves bátyja talált rá a család Odisha államban található otthonában.  Durga Oram elmondása szerint húga, Uma egyedül volt, amikor a baleset történt. Az eszméletlen állapotban lévő nőhöz azonnal mentőt hívtak, de hiába szállították kórházba, az orvosok ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A telefon töltőn volt, amikor a robbanás történt. A Times of India információi szerint nem csak a telefon égett ki, hanem a töltő is, valamint az aljzat, ahova be volt dugva. A helyi rendőrség közlése szerint Uma rokonai „hangos zajt hallottak egy közeli transzformátorból” az eset idején, és elképzelhető, hogy egy ott történt elektromos hiba miatt történt a robbanás – írta az Odisha Sun Times.

Videón, ahogy felrobban egy Samsung mobil egy indonéz férfi ingzsebében
A mobilból félméteres lángok csaptak elő, miközben a férfi kétségbeesetten cibálta le magáról a ruháját.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a fiatal nő halálát. Az őt megvizsgáló orvosok elmondása szerint égési sérülései nem voltak olyan súlyosak, hogy megöljék, és gyanítják, hogy áramütés miatt halt meg. Többet erről majd csak a boncolás után lehet megtudni – írta a Times of India.

Az indiai sajtóban megjelent fényképek tanúsága szerint a készülék egy Nokia 5233-as volt. Az áldozat bátyja viszont azt mondta a New India Express című lapnak, hogy egy Nokia 3110-esről van szó, amit a család „új modellként” jellemzett.

A Nokia visszahozza a mobilt, amiről sokan csak álmodozhattak
Ismét kapható lesz a Mátrixból ismert kicsúsztathatós 8110-es, de persze más meglepetésekkel is készült a HMD Global.

A Nokia márka jelenlegi tulajdonosa, a HMD Global közleményében elhatárolódott az esettől, közölve, hogy az érintett készüléket nem ők gyártották és értékesítették. Hiszen egy olyan termékről van szó, ami még azelőtt készült, hogy megvásárolták volna a Nokiát.

(Kiemelt fotó: Odisha Sun Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik