Mobil

Több millió emberrel cseveghet egyszerre, ha akarja

Az üzenetküldő appok közül elsőként a Viber teszi lehetővé, hogy akár egymilliárd résztvevő cseveghessen egymással. A cég bejelentette, hogy platformja a Viber Communities nevű funkcióval bővül, ami egyidejű csevegési és tartalommegosztási lehetőségeket biztosít legfeljebb egymilliárd felhasználó közt. A többi üzenetküldőben jellemzően pár ezer követő beszélgethet egymással.

Forrás: Viber

Az adminisztrátorok többszintű jogosultsági rendszer és moderálási eszközök segítségével igazgathatják a csoportokat. A cég közleménye szerint egy új pénzügyi modellt is kidolgoztak, amelynek segítségével a tulajdonosok aktivitásuk által is növelhetik bevételeiket.

Forrás: Viber

A Communitieshez újonnan csatlakozott felhasználók láthatják a közösségbe addig érkezett üzeneteket, és hozzászólhatnak a beszélgetéshez a Viber különböző üzenetküldő funkcióival: beszúrhatnak GIF-eket, matricákat, képeket, videókat és egyszerű szöveges üzeneteket. Csoportokon belül csak a tagok neve látható, telefonszámaik rejtve maradnak a többi felhasználó elől.

„Ez az első alkalom, hogy szinte korlátlan méretű csoportok egy közösséget alkothatnak, megfelelően moderált környezetben. Ez még vonzóbbá teszi funkciónkat azoknak, akiknek közös érdeke egy értékes és nagyméretű közösség létrehozása, amiben világszerte bárki részt vehet” – mondta Djamel Agaoua, a Viber vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik