Mobil

Tabletté hajtogatható mobilon dolgozik az LG

Meglehetősen érdekes szabadalmakat nyújtott be a Szellemi Tulajdon Világszervezetének (World Intellectual Property Organization) az LG: a GSMInfo portál által megszerzett információk szerint a dél-koreai vállalat egy olyan mobiltelefon levédését kezdeményezte, ami táblagéppé hajtogatható szét.

A MOBIL KIHAJTOTT ÁLLAPOTBAN, TABLET MÉRETŰ KÉPERNYŐVEL – Forrás: LG

A szabadalmazást végző szervezetnek átadott dokumentumok szerint a készülék egy olyan mobil, ami a flexibilis képernyőjének köszönhetően félbehajtható. A terveket eredetileg már 2017 júliusában a szervezet rendelkezésére álltak, és idén január 12-én lettek nyilvánosak, ráadásul

a leírás rögtön két típust különböztet meg a tervezett készülékből.

Az első egy olyan félbe hajtható készüléket ír le, ami a hátsó paneljén tartalmaz egy kamerát, és „becsukott” állapotban képes olyan információkat megjeleníteni az elülső panelen (amit nem részleteznek, hogy milyen képernyő), mint például a pontos idő.

HÁTLAPON KAMERA, BECSUKVA VISZONT CSAK MINIMÁLIS INFORMÁCIÓ LÁTHATÓ – Forrás: LG

A második modell egy kicsit szofisztikáltabb: a dizájn nagyjából megegyezik az első készülékével, azonban a félbehajtást követően a készülék hátsó burkolata elmozdul, és „becsukott” állapotban megjelenik egy csíknyi képernyő, ami szintén alkalmas arra, hogy információk jelenjenek meg rajta.

BECSUKVA A HÁTLAP ELCSÚSZIK, ÉS LÁTHATÓVÁ VÁLIK EGY CSÍKSZERŰ KÉPERNYŐ – Forrás: LG

A gyártók már régóta ígérgetik, hogy hamarosan kézbe vehetjük az első hajtogatható okostelefonokat, és nagyon úgy tűnik, hogy 2018 lesz az első év, amikor ez valósággá válik, és az is nagyon valószínű, hogy a képernyőbe épített ujjlenyomat olvasó mellett ez lesz az idei év egyik legnagyobb mobilos trendje.

A cikkünk nyitóképe csak illusztráció. (Forrás: ThinkStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik