Mobil

A Samsung A8 olyan mint egy csúcsmobil, csak olcsóbb

Végre kézbevehettük a Samsung új prémium középkategóriás telefonját, amit még karácsony előtt mutattak be. Az A8 olyan mint a dél-koreaik csúcsmobilja, csak kisebb és olcsóbb.

Még éppen karácsony előtt esett be a hír a Samsung új prémium középkategóriás telefonjáról, az A8 és nagytestvéréről, az A8+ mobilokról.

Azoknak szánjuk ezt a készüléket, akik már nem vennék meg a drága csúcsmobilokat, de fontos számukra a minőség

– mondta Mark Notthon, a dél-koreai cég európai portfólió igazgatója a CES kütyüexpóján tartott bemutatón Las Vegasban.

Fotó: 24.hu

A Samsung az A szériás modellekkel azon piacot akarja letarolni, mint amiben már a Huawei csúcsmobilok Lite kistesói is sikert arattak.

Mint Notton fogalmaz, a cél az volt, hogy az A8 éppen akkora legyen, hogy még egy kézben elférjen, ugyanakkor a kijelző a teljes előlapot lefedje, kihasználva a területet (Infinite Display).

Fotó: 24.hu

És valóban, a mobil kényelmesen elfér egy kézben, feltűnően könnyű, vékony, szépen ívelt formák jellemzik. Minden további nélkül tudok egy kézzel fotózni is vele. Maga az anyaghasználat viszont minőségi, üveg borítja, a külső letisztult, nincs rajta semmi felesleges (pl. Bixby gomb).

Fotó: 24.hu

Első blikkre csak a méret alapján lehet megkülönböztetni a csúcsszériás S8-tól, ugyanakkor tanultak a hibából, és a hátlapon elhelyezett ujjlenyomat-olvasót már a kamera alatt helyezték el, így már kényelmesen el lehet érni. Aki viszont jobban szereti arcfelismeréssel feloldani a telefont, erre is van lehetőség.

Fotó: 24.hu

Persze a kamerára is nagy hangsúlyt fektettek: két lencsét helyeztek az előlapra – ezt elsőként tavaly szeptemberben az Asus lépte meg Zenfone 4 Selfie csúcsmobiljuknál.

Fotó: 24.hu

Így a bokeh effektet már a szelfiken is használhatjuk, de az Élő Fókusz (Live Focus) funkció által még a fotó elkészülte előtt egy tárcsán állíthatjuk be, menniyire szeretnénk elhomályosított hátteret az arcunk köré.

Gesztus- és hangvezérlés is van, így elég a kamera elé emelni a tenyerünket, vagy azt mondani: “cheese!”, és már készül is a fotó.

Live Focus Fotó: 24.hu

A képek és videók aztán egy intelligens rendszerrel ellátott galériában landolnak, ez a Smart Gallery, amely a Google Fotók mintájára képes téma szerint albumokba rendezni a felvételeket. Így akár kikereshetjük a párunkról készült fotókat, de akár kulcsszavak alapján listázhatjuk az összes képet, amin cica, kütya, kaja vagy épület található.

Fotó: 24.hu

Érdekes funkció még a dual messenger, amely lehetővé teszi, hogy a csevegő appokba több fiókkal is be tudjunk lépni, ha mondjuk céges és magán profilt is használunk – azaz nem kell minden egyes alkalommal kilépni, és úgy be a másikba.

A Samsung A8 és A8+ Android 7.1.1 mobilszoftvert fog futtatni. Három színben (arany, fekete és levendula) lesz kapható. Ez az első A-szériás modell, amely kompatibilis a Samsung Gear VR sisakkal. IP68 szabvány szerint víz- és porálló.

Fekete, arany és levendula Fotó: 24.hu

Ugyan hivatalos árat még nem tudni, a CES-en lévő illetékesek szerint 500 euró körül lesz az új Samsung telefon. Ez átszámítva kb. 155 ezer forintot jelent, áfával már 195 ezer forintos árat valószínűsít Magyarországon.

Még januárban, a hónap közepén boltokba kerül nálunk is.

(Aktuális híreinket a CES 2018 kütyexpóról itt találja.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik