Mobil

Duál szelfikamerás csúcsmobilt villantott az Asus

Ez az első okostelefon, melynek előlapján is két kamera figyel: az elmosódott háttér és a széles látószögű szelfi rossz fényviszonyok között is jó képeket eredményez. A fiatal generációt célozza meg új, szelfizésre szánt csúcsmobiljaival az Asus.

Rómában mutatta be az ottani kongresszusi központban, az épület közepén elhelyezett felhőcskében az Asus új, negyedik generációs csúcsmobiljait: Zenfone 4 és 4 Pro, 4 Selfie és 4 Selfie Pro, illetve 4 Max és 4 Max Pro okostelefonokat.

ZENFONE 4 Fotó: 24.hu

A hat telefon közül négy lesz kapható októbertől Magyarországon is a kiskereskedelmi partnereknél. A következő árakon lesznek kaphatóak:

  • Zenfone 4: 159 ezer forint
  • Zenfone 4 Pro: 259 ezer forint
  • Zenfone 4 Selfie Pro: 144,9 ezer forint
  • Zenfone 4 Max (5,2”): 79 ezer forint

A későbbiekben a többi változatból is hozhatnak kicsiny hazánkba, azonban ezek már biztosan nem kerülnek be a karácsonyfa alá.

GYŰJTI AZ UJJLENYOMATOKAT A HÁTLAP Fotó: 24.hu

SELFIE ÉS SELFIE PRO

Kimondottan a szelfizésre épít ez a két telefon, hiszen elsőként tettek az előlapra is két kamerát. Az előlapi szenzorok 12 és 5 megapixelesek. Míg a Selfie 20, addig a Selfie Pro 24 megapixeles hátlapi lencsével biztosít 120 fokos nagylátószöget. Akár rossz fényviszonyok között is jó képeket készíthetünk a szenzorral (f/1.8).

Videók terén se  vall kudarcot: 4K-ban másodpercenként 30 képkockát (30 fps), míg full-HD felbontásban 60 fps-t tudunk rögzíteni. A munkát LED-es vaku segíti.

ZENFONE 4 SELFIE PRO Fotó: 24.hu

Szoftveresen is kapunk rengeteg funkciót fotózáshoz: a beauty mód a vörösszemek eltüntetése mellett finomítja vagy mattítja az arcot. A Sefie Masterrel pedig élőzést, kollázst és egyéb nyalánkságokat készíthetünk a közösségi oldalakra.

A kijelző 5,5 colos full-HD AMOLED. Mindezt egy fém, kompakt ház veszi körbe, lekerekített élekkel. A gyártó célja volt, hogy a hátlap teljesen sima legyen, így a kamera se áll ki – kérdés, hogy így a lencsék menyire lesznek védve az ütödésektől. A telefon rendkívül vékony (6,85 mm) és könnyű.

ZENFONE 4 SELFIE PRO Fotó: 24.hu

A foglalata speciális (triple shots): van egy dual SIM- és SDkártya-foglalat egyszerre, így nem kell választani hogy nagyobb tárhelyre van szükségünk, vagy két különböző szolgáltató, esetleg egy szolgáltató két SIM-kártyáját akarjuk használni.

A mobil Android 7.1 szoftvert futtat, az arra épülő ZenUI 4.0 felületet használja, de első körben kapják meg a negyedik generációs Zenfone-ok az Android 8.0 Oreót – ahogy a tavalyi Zenfone 3 is megkapja a frissítést.

ZENFONE 4 SELFIE Fotó: 24.hu

A Twin apps funkció érdekes még, ez lehetővé teszi, hogy akár több fiókot is használjunk egy appban, így nem kell kilépni, ha például egy magánfiókból átlépünk a céges profilba.

PRO

A legerősebb változat a nevéből is adódóan a Zenfone 4 Pro: erősebb processzorral, több memóriával és nagyobb akkumulátorral. Ahogy a dual kamera is kétszeres optikai zoomot kapott. Egyértelműen ez az Asus legerősebb csúcsmobilja.

ZENFONE 4 PRO Fotó:24.hu
GIGABITES NET ZENFONE 4 PRÓN Fotó: 24.hu

MAX

A Max széria pedig az akkumulátorban akar kitűnni, azoknak, akiknek számít, hogy sokáig bírja a telefon egyetlen töltéssel. Egészen brutális 5000 milliamperórás aksival szerelték fel a mobilt.

S akkor egy összehasonlítás a Magyarországon is boltokba kerülő változatokról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik