Mobil

Hatalmas hibát javított a Google

Éppen egy hónapja, hogy Thomas Baekdal egy Twitter bejegyzésben olyan hibára hívta fel a figyelmet, ami felett évekig elsiklottak az emberek. A sasszemű férfi az Apple és a Google hamburger emojiját összehasonlítva hívta fel a figyelmet arra, hogy a keresőóriás apró ikonján felfoghatatlan módon a kötelező sajtszelet a húspogácsa alatt kapott helyet. Őrület!

A felfedezés futótűzként söpört végig az interneten, és a probléma jelentőségét a Google is hamar felismerte, hiszen még a cég vezérigazgatója, Sundar Pichai is beszállt a tűzoltásba, és kijelentette, hogy minden teendőjüket félredobva azonnal nekilátnak, hogy orvosolják a helyzetet.

ILYEN VOLT ÉS ILYEN LETT – Forrás: Emojipedia

A feladat komolyságát jól példázza, hogy nem kevesebb, mint egy egész hónap kellett a korrekcióhoz, viszont mostantól mindenki nyugodtan aludhat, hiszen november 28-án az emojikat számon tartó Emojipedia nyilvánosságra hozta a Google javított hamburger ikonját, amin már helyre állt a világ rendje, és a frissített emoji már szerepel is az Android 8.1-es operációs rendszerben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik