Mobil

Egy bizarr maszkkal simán kijátszható az iPhone X arcfelismerője

Ugyan az iPhone X arcfelismeréses rendszerén videós teszt alapján egy ikerpár sem fog ki, vietnámi kutatóknak mégis sikerült egy hét alatt olyan megoldással előállniuk, amivel becsapják a mobilt.

A vietnámi Bkavn kiberbiztonsági cég egy olyan, speciálisan összeállított álarccal játszotta ki a rendkívül fejlett érzékelők sokaságából álló FaceID-t,

amit a mobil tulajdonosának fő arcvonásairól mintáztak.

Az eszközt 3D-nyomtatással készítették, de a szükséges részletek kidolgozásához felhasználtak kozmetikai szereket, 2D-s képeket is, amelynek eredménye leginkább egy bizarr, hibrid szörnyfejre hasonlít. A szakemberek elmondása szerint egy speciális feldolgozási eljárást alkalmaztak az orcákon és az arc körül, ahol a legnagyobb felületet fedi bőr, az orr is szilikonból készült.

A Bkav videón is bemutatja, hogy az iPhone X nem nagyon ellenkezik a szilikonmaszk láttán, azt hiszi, hogy az a saját gazdája.

Az előállítási költség a kutatók elmondása szerint relatíve olcsó, 150 dollár (ez átszámolva kb. 40 ezer forint) volt, és már a telefon kézhez vétele után elkezdtek dolgozni rajta, gyakorlatilag egy hét alatt sikerült fogást találni a rendkívül biztonságosnak kikiáltott rendszeren. A maszkon még további kutatásokat végeznek majd.

„Az országok vezetői, a nagy cégek vezetői, nekik mind tudniuk kell a problémáról, mivel az ő eszközeiket is megpróbálhatják illegálisan feltörni. Ugyan a normál felhasználók számára az eljárás összetett, de a profik számára egyszerű” – olvasható a Bkav weboldalán.

Az Apple állítása szerint a FaceID hibalehetősége egy az egymillióhoz, míg az előző mobilokon használt TouchID ujjlenyomat-olvasó esetén ez a szám 1:50.000.

Ikrekkel tesztelték az új iPhone X arcfelismerőjét
Nagyon megbízhatónak tűnik az Apple-mobilja a tesztek alapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik