Mobil

Olcsó trükkel adná el az újabb iPhone-okat az Apple

Az Apple nem árulja tovább a jelenlegi felhozatalban legjobb választásnak tűnő iPhone 7 256 GB-os változatát, feltehetően az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus nem túl jól muzsikáló eladásai miatt.

Rengeteg olyan tényező van, ami egy felhasználó választását befolyásolja új mobil vásárlásakor: a kijelző mérete, felbontása, a processzor teljesítménye, a hátlapi kamera, és a többi. Ilyen fontos faktor egyesek számára a beépített tárhely mennyisége is, mivel sokan még mindig eszközükön szeretik tárolni képeiket, videóikat a felhős tárhelyek helyett.

Az Apple legnagyobb kapacitással rendelkező eszközeiben 256 GB lapul, ám a választék úgy tűnik, szűkült. Aki ekkora tárhelyre áhítozik, már csak az iPhone 8, iPhone 8 Plus, és az iPhone X modellek közül szemezhet a jövőben, mivel az Apple szépen csendben kivezette a 256 GB-os iPhone 7-et, ami eddig a legjobb opciónak tűnhetett. Most már csak az iPhone 7 32 GB-os, illetve 128 GB-os változatát lehet megvásárolni – igaz, az üzletekben és a a szolgáltatóknál megmaradt kifutó készletek még elérhetők, de szeptember 12 óta a cég közvetlenül nem árulja a modellt, az a honlapról is lekerült – erősítette meg az információt a Mashable-nek az Apple egyik munkatársa. Ez éppen az a nap, amikor bemutatták az iPhone 8-at.

A cég hivatalosan nem indokolta a döntést, de feltételezhetően így szeretnék a vásárlókat az újabb modellek felé terelni. Elemzések szerint az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus ugyanis korántsem fogy úgy, ahogyan azt az Apple szeretné, így egy régebbi modell kivezetése fellendítheti az eladásokat.

Az iPhone 7 a legjobb választás az Apple mobiljai közül
Kevés indok sorolható fel az új modellek mellett, azoknem nyújtanak annyival többet, hogy megérje az árbeli különbséget kifizetni.

Az iPhone 8 és Plus variánsa körülbelül egy hónapja érhető el az Egyesült Államokban, de a felhasználók körében még mindig népszerűbb az iPhone 7. Ez nem meglepő: 150 dollárral olcsóbb az iPhone 8-nál, és a frissebb modell nem hoz annyi újítást, hogy megérje ezt az árkülönbség.

Az iPhone X csak október 27-től válik előrendelhetővé, szállítása november 3-án kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik