Mobil

5 beállítás, amiről minden androidosnak tudnia kell

Akár most váltottunk Androidra másik mobilplatformról, vagy csak új készüléket vettünk, ezekre a beállításokra érdemes már az elején figyelni, ha szeretnénk hatékonyabban kihasználni az eszköz teljesítményét és a lehető legtöbb üzemidőre szert tenni.

Ugyan egy androidos telefonnal ismerkedve csak kapkodjuk a fejünket a beállítások palettáján, érdemes felfedezni a terepet, mert nem mindenesetben érdemes meghagyni a gyári beállításokat. Az alábbi öt pont viszont jelentősen segít abban, hogy készülékünk még hasznosabb társunkká váljon a hétköznapi feladatokban.

(Megjegyzés: a leírt lépések másként festhetnek az operációs rendszer különféle verzióiban, de kis körbenézéssel hamar rálelhetünk megfelelőjükre. Mi egy Android 5.1.1-et futtató Huawei készüléken készítettük a képeket.)

1.      Vegyük le a fényerőt!

Minél erősebben világít a kijelző, annál gyorsabban szívja le az aksit. Radásul sok esetben semmi szükség a vakító erőre, bátran húzzuk le akár 50 százalékra is. Mi valószínűleg kevesebbet fogunk érzékelni ebből, de az üzemidőnk értékes percekkel gazdagodik. Ezt akár az értesítési sáv lenyitásával, akár a telefon beállításai közt előhívható Kijelző beállítások közt találjuk meg.

Forrás: 24.hu

2.      A fehérségre sincs szükségünk!

Amennyiben AMOLED panellel felszerelt készülékünk van (a legtöbb Samsung mobil ilyen), élhetünk egy másik trükkel: válasszunk teljesen fekete háttérképet. Ekkor ugyanis a fekete pixelek megvilágítására nincs szükség, és mivel a háttérkép a kijelző jelentős részét lefedi, plusz üzemidőre teszünk szert. A háttérképet verziótól függően máshogy állíthatjuk be, de a legegyszerűbb, ha a kezdőképernyő egy tetszőlegesm üres pontján hosszan rányomunk a kijelzőre, és a Háttérkép opciót választjuk, persze előtte töltsünk le az eszközre egy teljesen fekete képet.

Forrás: 24.hu

3.      Nem kellenek azok a plusz ikonok!

Ha elkap a láz, és app-beszerző körútra indulunk a Google Play Áruházban, érdemes figyelni arra, hogy utána rengeteg ikon fog landolni a kezdőképernyőn, ezen appokból pedig lesz, amit jó eséllyel csak alkalmanként veszünk elő, ezeket okosabb döntés valamilyen gyűjtőmappába elrejteni. Az automatikusan landoló ikonokat könnyen kiiktathatjuk, ha a Play Áruház beállításai közt kiikszeljük az Ikon a kezdőképernyőn beállítás dobozát.

Forrás: 24.hu

4.      Állítsunk be Ne zavarj módot!

Éjszaka semmi szükségünk arra, hogy a különféle értesítésekkel járó rezgések, csipogások merítsék tovább a telefont, ezeket egyszerűen kikapcsolhatjuk egyetlen beállítással. Az Androidnak van saját Ne zavar módja, amit a Beállítások -> Adatvédelem és Biztonság > Ne zavarj menü alatt találunk, ezt részletekbe menően testre szabhatjuk.

Forrás: 24.hu

5.      Készüljünk fel a legrosszabbra!

Ugyan nem a készülék szívósságát növeli, de érdemes gondolni arra az eshetőségre is, hogy mihez kezdünk, ha elhagyjuk azt. A Google Készülékkereső szolgáltatásának előnye, hogy segítségével távolról is meghatározhatjuk a telefon pozícióját. Ez a funkció a Google Szolgáltatások része, és a Beállítások/Biztonság/Eszköz-rendszergazdák alatt tudjuk aktiválni.

Forrás: 24.hu

Amennyiben mégsem találnánk, keressünk rá a Play Áruházban a Find My Device-ra. Miután aktiváltuk, az alábbi linken (érdemes könyvjelzőzni) webes felületről követhetjük egy térképen, hol van a telefonunk, illetve messziről zárolhatjuk a készüléket. Itt folyamatosan információkat kapunk a készülék hollétéről, amint az netre csatlakozik.

Nem kell rögtön pánikolni, ha nincs meg a mobil
Mutatjuk, mit kéne használni mindenképp Androidon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik