Mobil

Az iPhone lehet a világ első “billió dolláros” okostelefonja

A TrendForce nevű piacelemző cég szerint az Apple körülbelül 227,5 millió iPhone-t fog eladni idén, ami 5,6 százalékos növekedés lenne az előző évhez képest. Ez egyben növekedést jelenthet az egész okostelefon-piacra nézve is, ami várhatóan 4,8 százalékkal növekszik az év végére.

A Strategy Analytics adatai alapján az Apple az első iPhone megjelenése, azaz 2007 óta összesen 1,2 milliárd iPhone-t szállított 2017 második negyedévéig bezáróan, és 2018 végére az iPhone-okból származó összesített bevétel elérheti az egybillió dollárt, ezzelaz iPhone lehet a világ első billió dolláros okostelefonja.

A cég várakozásai szerint az OLED kijelzővel felszerelt iPhone X nemcsak az Apple, de az egész piac számára is meghatározó lesz, hiszen segíti a paneltechnológia szélesebb elterjedését a felhasználók körében (bár egyáltalán nem az almás cég az első, amelyik ilyen panelt rak készülékére). A TrendForce szerint 2020-ra a világszerte szállított okostelefonok 43 százaléka lesz felszerelve AMOLED kijelzővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik