Mobil

Egy apa kitalálta, hogyan tudja bármikor elérni telefonon a gyerekét

Annyit elárulunk, hogy nem rábeszéléssel vette rá.

Nick Herbert egy brit apuka, aki, amikor fia 12 éves lett, úgy döntött, nagyobb szabadságot ad neki. Egyetlen kérése volt: ha Ben (így hívják a fiút) épp nincs otthon, jelentkezzen be telefonon.

Eleinte minden remekül ment, de aztán egyre többször fordult elő, hogy Ben a barátainál – természetesen néma üzemmódra állított telefon mellett – belefeledkezett a játékba, és nem vette észre, hogy apja már rengetegszer hívta.

A sokadik hasonló eset után Nick eléggé berágott a fiára, és agyalni kezdett a lehetséges megoldáson. Nem, nem szobafogság / eltiltás / gyermekpszichológus felkeresése lett a dologból; ennél sokkal korszerűbb ötlete támadt:

felkereste programozó barátját, hogy készítsen egy applikációt.

Így született meg a ReplyASAP (Válaszolj azonnal) nevű – részben ingyenes – alkalmazás, amellyel úgy tud üzenetet küldeni a szülő (vagy bárki más), hogy a címzett nem tudja nem észrevenni. Az app ugyanis egy ébresztő / riasztó hangot küld el. A hang egészen addig szól a címzett telefonján, amíg el nem olvasta a kapcsolódó üzenetet.

Ja, a lényeg: a riasztás akkor is hangosan szólal meg, ha a telefon némára van állítva. És a képernyőn is megjelenik egy figyelmeztetés, függetlenül attól, hogy épp mire használja az illető a készüléket.

Herbert a CBS-nek elmondta: az alkalmazás nem arra van, hogy a szülők ok nélkül zaklassák, zargassák gyerekeiket. Csupán egy biztosíték, hogy vészhelyzetben is el tudják érni egymást.

play.google.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik