Tech

Itt a világ leghasznosabb okostelefonos alkalmazása

Hot dog vagy nem?

Nem mondhatjuk, hogy az okostelefonok nem lennének hasznos készülékek, tényleg jól jön néha az internet-hozzáférés, hogy gyorsan rákeressünk egy intézmény címére, vagy a térkép, hogy oda is találjunk. Nem rossz, hogy bármikor lefordíthatunk idegen szavakat a szótáralkalmazással, egy másik app segítségével megnézhetjük a barátaink legfrissebb fotóit, és közben egy harmadikkal zenét hallgathatunk.

De ezek fontossága még együttesen is eltörpül egy új fejlesztés mellett, amelyet nyugodtan nevezhetünk (főleg, ha már a címben is megtettük) a világ leghasznosabb okostelefonos alkalmazásának. Ez a HBO Szilícium völgy c. sorozata által ihletett applikáció abban segít,

hogy eldöntsük egy tárgyról vagy személyről, hogy az hot dog vagy sem.

Ahhoz képest, hogy milyen hatalmas az ötlet, a mechanizmus rendkívül egyszerű: a telefon kameráját ráirányítjuk a tárgyra (vagy személyre), és az app azonnal megállapítja, hogy hot dogról van szó vagy valami másról (hogy mi az a más – például csizma vagy macska – azt nem írja ki, de azt teljes biztonsággal jelzi, hogy hot dog vagy sem).

A Verge munkatársai tesztelték a programot, és elégedettek lehettek, ugyanis az app egy tál pisztáciára kiírta, hogy nem hot dog, egy hot dogot ábrázoló képet viszont sikerrel beazonosított.

Az iTunes letöltőfelületén látható, hogy a felhasználók körében is pozitív a fogadtatás: egy user például ezt írja:

Majdnem megettem egy szelet pizzát, amiről azt hittem, hogy hot dog, de szerencsére az utolsó pillanatban az app segítségével kiderült, hogy hot dog. Az app megmentette a napom. És talán az életem is.”

A fejlesztő, Jian-Yang, egy paródiainterjúban elmondta: az applikáció ingyenes, mert ő már így is gazdag.

Sajnos a hiánypótló alkalmazás egyelőre csak az Egyesült Államokból érhető el, de reménykedjünk, hogy hamarosan eljut hozzánk is.

twitter.com/rrhoover

 

Kiemelt fotó: iTunes, Producthunt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik