Mobil

Új néven kapható a botrányos Samsung Galaxy Note 7

2016 legnagyobb blamája volt a Samsung Galaxy Note 7 esete. A szuper okostelefonról kiderült, hogy az akksija hajlamos felrobbanni, és az ügy odáig fajult, hogy a gyártó végül visszavonta a készüléket és leállította a gyártását. Most viszont újra forgalomba kerül, kicsit átszabva, teljesen új névvel.

Mielőtt bárki elkezdené böngészni a boltok kínálatát, gyorsan kezdjük a rossz hírrel: a készülék egyelőre csak Dél-Koreában kapható. Mondjuk a Galaxy Note 7-re keresve ott sem találnánk semmit, hiszen a Samsung átnevezte a készüléket Galaxy Note FE-ra, amiben az utolsó két betű a Fan Edition rövidítése.

A készüléknek viszont nemcsak a neve, de az akksija is változott: már csak egy 3,200mAh-es típus található benne. Ez persze nem meglepő, hiszen az eredeti okostelefonnál pont az 3500mAh-es változat okozta a problémát, hiszen töltés közben egész egyszerűen hajlamos volt felrobbanni.

Forrás: Samsung

A Galaxy Note FE pénteken válik elérhetővé az ázsiai országban, 610 dollárért (megközelítőleg 165 000 Ft), ami jóval kedvezőbb, mint a Note 7 eredeti ára, továbbá frissített szoftverrel és a Samsung Bixby névre keresztelt vadonatúj asszisztens szoftverével kerül a boltokba.

Az „új” telefonok fel nem használt alkatrészek és bontatlan készülékek felhasználásával készültek, és a Samsung első körben 400 000 darabot gyártott, viszont a cég állítása szerint egyelőre nem tervezik, hogy Dél-Koreán kívül is piacra dobnák az újrahasznosított okostelefont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik