Mobil

Máris visszaütött a Note 7 balhé a Samsungnak

A tengerentúlon hasít az iPhone 7, míg Európában az Androidra esküsznek a felhasználók.

Az amerikai piacot alapvetően két gyártó alakítja mobilos fronton, úgymint az Apple és a Samsung, így sejthető, hogyha az egyik kiesik, azon a másik elég nagyot tud profitálni. A Kantar Worldpanel adatai pedig elég jól alátámasztják mindezt, és ami a legjobb az egészben, hogy nem csupán a tengerentúlról rendelkezik adatokkal, hanem Európával kapcsolatosan is képben van, de erről majd később

Mit vesznek a legjobban az usákok?

Elmondható, hogy az iOS részesedése immár 40,5 százalék az okostelefonos piacon (2016. októberével bezárólag), ami leginkább annak köszönhető, hogy a Samsung eléggé befürdött a Galaxy Note 7-tel. Az amerikai eladásokon nagyon meglátszik a Samsung aktuális sztárjának kiesése, hiszen így az iPhone 7 lett a legkeresettebb, ezt követi az iPhone 6s, a Samsung Galaxy S7, és az iPhone 7 Plus.
Az iPhone 7 az összes eladás 10,6 százalékát képviseli az októberrel záródott negyedévben annak ellenére, hogy nem volt elérhető az időszak elejétől.

iphone-6

Surranópályán úszik meg a Google

Érdemes azonban odafigyelni a Google Pixelre is, ami az USA területén 0,5 százalékos részesedést tudott elérni annak ellenére, hogy csupán október 20 óta hozzáférhető szélesebb körben. Arrafelé ez a 0,5 % hatalmas eredmény, hiszen ugyanennyit birtokol a Microsoft és a Huwei is. Mindez összevág azzal az elemzői előrejelzéssel, hogy a Pixel könnyedén betömködheti azt az űrt, amit a Galaxy Note 7 hagyott maga után, főleg akkor, ha árban is sikerül a gigacégnek beletalálnia abba, amit a felhasználók kedvelnek. Sőt, ha kicsit jobban odafigyelnek, akár még az Apple mobilját is megszorongathatja.

Európában az Android az úr

Az októberrel záródó negyedév mérlege az öreg kontinensen továbbra is a Google operációs rendszerének uralmát mutatja, hiszen az öt legnagyobb piacon (angol, német, francia, olasz, spanyol) 75,2 százalék a részesedése, míg az iOS 21,2 százalékot ural. Ugyanakkor utóbbi folyamatosan növeli a részarányát, kivéve a németeket, ahol viszont 2,7 százalékkal csökkentek az iPhone eladásai, így 16,5 %-kal szerepel az értékesítések között. Az Androidhoz leginkább hűséges nemzet a spanyoloké, ahol 91,7 százalék az arány.

Forrás: theverge és Kantar Worldpanel 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik