Mobil

Elrejthetővé válnak a ciki Instagram posztjaink

Rég várt funkciót tesztel az Instagram. Az archiválásnak köszönhetően mások elöl eltüntethetjük, de titokban bármikor tovább nézegethetjük a 2012-es agyonfilterezett ciki szelfijeinket, amiket már csak nosztalgiából hagytunk fenn.

Több oka is lehet annak, ha a felhasználók törlik egy-egy Instagram-posztjukat. Van, akit kellemetlen helyzetbe hoz, ha a megosztott fotója nem kap elég kedvelést, és persze az is megesik, hogy idővel egyszerűen csak unalmasnak tartjuk, ami elsőre látványosnak tűnt. Párok esetében pedig egy heves vita után is beindulhat a közös fotókat törlő úthenger, amit nehéz kimagyarázni a békülés után. Sok esetben pedig vannak olyan képeink, amiket utólag már cikinek tartunk, de a nosztalgia miatt mégsem törölnénk.

A hirtelen felindulásból törölt képek visszaállítására eddig nem volt lehetőség, ha egyszer eltávolítottuk adott fotót, nem volt visszaút. Úgy tűnik, hamarosan érkezik a megoldás: pár felhasználónak feltűnt, hogy a mobilos Instagram appban megjelent az archiválás funkció, amit jelenleg még csak egy szűkebb tesztelői kör ér el.

Ennek köszönhetően bármelyik kiválasztott tartalmunkat elrejthetjük mások elöl úgy, hogy az nem törlődik véglegesen, de számunkra látható marad. Ráadásul később bármikor visszaállíthatjuk, ha úgy döntünk.

Posztot archiválni ugyanúgy tudunk, ahogy törölni is, egyszerűen a poszt jobb felső sarkában látható három pöttyre kell tappolni, és kiválasztani az archiválás opciót. Az összes archivált tartalmunkat egybegyűjtve pedig a profilunkon látható óra alakú ikon alatt lehet megnézni.

Az újítást még nem mindenki láthatja, a cég elmondása szerint fokozatosan fog kigördülni az elkövetkező hónapok során iOS-re és Androidra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik