Mobil

Videón, ahogy egy férfi kezében felrobban az iPhone-ja

Éppen szervizbe vitte a sérült képernyőjű, akkumulátorproblémákkal küzdő telefont, amikor a készülékből váratlanul füst tört elő.

Biztonsági kamerák rögzítették egy ausztrál telefonszervizben, ahogy tulajdonosa kezében felrobbant egy iPhone 6-os okostelefon – jelentette az ausztrál sajtó. A férfi a törött képernyő miatt vitte be a készüléket a Queensland államban található üzletbe, és éppen a szerelőnek mutatta, hogy mi a baj a telefonnal, amikor elkezdett füstölni.

„A robbanás erejétől lerepült a telefonról a képernyő” – írta a szerelő a videóhoz mellékelt leírásban. A férfi közlése szerint az iPhone azután robbant fel, hogy tulajdonosa „megszokott erővel” nyomogatta a képernyőt. „Képzeljék el, ha ez öt perccel korábban történik, amikor a férfi a bolt felé autózott” – írták.

A telefont végül egy poroltóval oltották el. A szerviz tulajdonosa a Sydney Morning Heraldnak elmondta: a robbanás erejétől egy nagy lyuk keletkezett a pultban. Az üzletet az eset után ki kellett üríteni, és a nap többi részére kénytelen voltak zárva tartani, a helységet belepő füst miatt.

A bolttulaj, Simon Owen elmondása szerint nem ez volt az első alkalom, hogy robbanó iPhone-nal találkoztak. Három évvel korábban egy iPhone 5-ös robbant fel az üzletben, ami akkor „az egész szemetest felgyújtotta”. Owen hozzátette: „Azután vásároltunk egy tűzoltó-készüléket”. Azt, amit a mostani videóban is használtak.

A telefon tulajdonosa egyébként nem sokkal később visszatért az üzletbe, és „kárpótlásként” egy rekeszt sört vitt Owennek. „Ausztrália vidékei részén ezt így szokás” – tette hozzá Owen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik