Mobil

Pánikot okozott egy repülőn a nem is létező robbanó telefon

Az alábbi történet tanulsága az, hogy bizonyos dolgokkal nagyon nem kéne viccelni, főleg nem tíz kilométerrel a föld fölött.

Az idei év második felében már szinte unalomig ismételték a hírek a Samsung Galaxy Note 7 robbanós sztorijait. Azóta persze a gyártó és a szolgáltatók is mindent megtesznek azért, hogy a veszélyesnek bizonyult telefonok kikerüljenek a forgalomból és az emberek zsebéből, de elvileg még azért lehetnek itt-ott Note 7-ek a világban.

E hét keddjén épp egy amerikai repülőjáraton okozott kisebbfajta pánikot a balszerencsés sorsú csúcsmobil. A Virgin America San Francisco és Boston közötti, 358-as járatán az egyik utas szeretett volna felcsatlakozni a repülő hivatalos WiFi-jére, de a “gogoinflight” nevű csatlakozási pont mellett hirtelen egy másik WiFi-pont neve is megjelent, ami a “Samsung Galaxy Note7_1097” névre hallgatott.

Az utas, Lucas Wojciechowski Twitteren is közzé tette a dolgot, de a repülő kapitánya is tudomást szerzett a dologról.

Akkor már egy órája úton volt a gép, a kapitány azonban bemondta, ha azonnal nem kerül elő a veszélyes (és az összes amerikai járatról kitiltott) készülék, akár meg is szakítja az utat, a gépet egy ideiglenes repülőtéren teszi le és végigkeresteti az utasok csomagjait.

Mindez már csak azért sem hangzott túl jól, mert egy éjszakai járatról volt szó, így ha le kell szállniuk valamilyen közbülső állomáson, a várakozás ideje alatt sem pihenésre, sem evésre, ivásra nem lett volna lehetőségük.

Végül aztán kiderült, hogy csak az egyik utas nemtörődömségéről volt szó – vagy akár szándékos viccről, ezt nehéz lenne utólag bizonyítani. A jelek szerint ugyanis az illetőnek nem Note 7-je volt, egyszerűen csak saját telefonjának WiFi-hotspotját nevezte el így.

Arról nem szólnak a hírek, mi lett a vicceskedni próbáló utassal, aki talán bele se gondolt abba, hogy egy ilyen ártatlan tréfa egyenértékű lehet azzal, mint ha elkiabálná magát a levegőben, hogy bomba van nála. Szóval ha lehet, ezt senki ne csinálja utána, köszönjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik