Mobil

Melyik volt Magyarország legmenőbb régi mobiltelefonja?

Régen még a nosztalgia is jobb volt, a telefonokról nem is beszélve. Nem mászkált mindenki iPhone-nal, nem bámultuk folyamatosan a telefonunkat a villamoson, és még csak közepesen volt felháborító, ha valaki bunkofonnak hívta a mobilját. Sőt, még annyira nem számított infrastruktúrának a mobiltelefon, hogy konkrétan menő volt, akinek volt.

De sose derült ki, melyik volt a legmenőbb.

Múlt héten iszonyú nagyot futott az a Metro-cikk, amelyben találtak egy brit férfit, aki még mindig Nokia 3310-est használ, ezért összeszedtük a legmenőbb régi mobilokat, hogy végre eldönthessük, melyik volt a legkirályabb közöttük. Az alternatív javaslatokat kommentben vagy emailben várjuk.

Nokia 5110

Az egyik első elérhető árú, Magyarországon is elterjedt mobiltelefon, ami olyat tudott, ami még ma is fícsörszámba megy: cserélhető volt az aksija. Volt vastag és vékony aksi is hozzá, az egyikkel egy hétig bírta, a másikkal pedig gondolom, még most is működik.

Things you find when cleaning… #nokia5110 #brick #weeklongbatterylife #vintage

A post shared by Will Lay (@wilba_88) on

És a legnagyobb truvájt még nem is mondtam:

OPERÁTORLOGÓ!

Nokia 3210

my@1st lagend #nokia3210 siapa@nak?#96phoneshop

A post shared by 96phoneshop (@jack_pro) on

Csak egy egészen kicsivel voltál kevésbé menő, mintha 3310-est használtál volna.

Nokia 3310

A legalapabb menőtelefon. A cserélhető elő- és hátlapnak köszönhetően mindenki úgy cseszte el az emúgy tök jó dizájnt, ahogy szerette volna. Minden megvolt benne, amire egy modern fiatalnak szüksége van: SMS, cserélhető csengőhangok, királyabbnál királyabb operátorlogók.

Siemens c35i

Look what I dug up #Mum's #old #mobile #Siemens #C35i

A post shared by Mark Said Camilleri (@markscamilleri) on

Az anti-3310-es. Ha nem olyanod volt, akkor ilyened. Ha meg egyik sem, nem számítottál. A legkeményebb featúra? Programozható csengőhangok és WAP.

Siemens m35i

Лайк, если у тебя был такой же. #siemens #m35i #c35i

A post shared by Nikolai Bochkarev (@mortihead) on

A fenti amúgy is nagyon menő telefon még ennél is sokkal menőbb verziója, mert az ütés- és vízálló keménygumi borítás azt üzente, hogy a telefon fiatal (és nyilvánvalóan nagyon menő) tulajdonosa nem retten meg a legkomolyabb kalandoktól sem.

Nokia 7650

https://www.instagram.com/p/BOD0lPrBRi3/

Az egyik első olyan mobiltelefon, amin már színes kijelző volt. De ennél még sokkal sokkal menőbb az, hogy a telefon képernyője felfelé csúszik, hogy felfedje az alatta rejlő billentyűzetet. Írhattunk volna akár a 8110-esről is, amit Neo használt a Mátrixban, de ez Magyarországon sajnos soha nem volt igazán elterjedt.

Nokia 8210

Recordando los viejos tiempos #nokia8210 #nokia #lalatina

A post shared by Daniel Martinez (@dani.mm) on

A legdurvább menőtelefon, ami nem csak SMS-ek fogadására ÉS küldésére volt képes, de olyan kicsi volt, hogy elfért egy ingzsebben. Arról nem is beszélve, hogy iszonyú sok pénzbe került. De megérte, mert nem volt ennél villantósabb menőség.

Nokia 6310

Ó, elnézést, nem akartam zavarni, ön nyilván nagyon fontos ember, ha ilyen telefont használ. A Nokia üzleti telefonja máig hatalmas királyság, az Európai Parlament előző elnöke, Martin Schulz és az Európai Bizottság volt elnöke, Herman von Rompuy még pár éve is ilyet használt, pedig már mindenki más iPhone-ozott. Ennél a telefonnál ugyanis semmi nem mutatja meg jobban, hogy te túl fontos ember vagy ahhoz, hogy e-maileket olvasgass.

Motorola Razr

#Motorola #RAZR

A post shared by kevinhahn99 (@kevinhahn99) on

A legvékonyabb összecsukható telefon, olyan menő dizájnnal, hogy férfiak és nők együtt szégyellték el magukat a menőségedtől, amikor meglátták nálad. A Mororolának hatalmas siker volt a telefon, de főleg Amerikában, ahol rengeteget adtak el belőle.

Nokia 9110 Communicator

Elnézés Elnök/Miniszterelnök/Cégvezető úr, ne haragudjon, de egy laptop hever az ön zsebében?


<a href=”http://polldaddy.com/poll/9665558/”>Melyik a legmenőbb régi mobiltelefon?</a>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik