Mobil

Azt is tudja a HTC új mobilja, mikor öltözz rétegesen

Hát ezen a telefonon nem nagyon találsz majd klasszik jack-dugót, de egy nagyon okos mesterséges intelligencia segít eligazodni a világodban.

Sok érdekes funkciót és azok hiányát is sikerült belepakolnia a HTC-nek az új telefonjaiba, az U Ultrába és a kisebb U Playbe – írja a Verge. Egyfelől kap egy rettentő okos mesterséges intelligenciát, másrészről pedig egy kiegészítő képernyőt. Azt pedig felejtük el, hogy a fülesnek való klasszik jack-csatlakozót keressünk a készüléken, persze, hogy az ember a HTC fülesét vegye meg.

A Verge szerint különleges lett a design is: nagyon a folyadékvonal felé akartak elbillenni a tervezők, az üvegfelület dominálja az okostelefon felületét, meglepően sima az egész. Annyira sima a felület, hogy akár ki is csúszhat az ember kezéből könnyedén.

A fent említett kiegészítő képernyő közvetlenül a készülék tetején, a szelfikamera mellett kapott helyet, szóval keskeny, kicsi screenről beszélünk. Mindenféle értesítés ezen a pici külön képernyőn jelenik meg.

A gép szívét egy Snapdragon 821 processzor adja, agyát pedig 4 gigabájtnyi RAM, persze az egész kibővíthető 64, sőt akár 128 gigára is. A rés alapvetően jó dolog, hát még ha egy

akár 2 terabájtnyi memóriát elbíró SD-kártyát is bele lehet tuszkolni, ahogy itt is.

A kamerájával nagy truvájokat nem sikerült véghezvinni a korábbi HTC-készülékekhez képest, de persze minden jobb egy picit az autofókusztól a felbontásig. Az elülső kamera pedig akár a 16 megapixelt is tudja. Mindezek a U Ultrára vonatkoznak, a U Playnél mindenből vegyünk le egy picit. Ennél még hátránynak említi a Verge, hogy az Android Marshmallow van rajta, míg az Ultrán az Android 7-es Nougattal lehet bohóckodni.

A mesterséges intelligencia lassan megtanulja a szokásainkat, és pl. szól, ha tudja, hogy sokat szoktunk töltésmentesen telefonozni, hogy mikor érdemes bedugni a telót. De ennél is lehet praktikusabb, hideg napokon jelezheti, hogy tessék felvenni a szvettert, mert lefagy a kulcscsontunk. Ha már okosság: a HTC egy hangalapú biometrikus azonosítót is kínál a telefonhoz.

És a lényeg: a készülék Tajvanon már ebben a hónapban kapható lesz, a világot márciustól hódíthatja meg. Az árát egyelőre 749 dollárra (216 ezer forintra) lőtték be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik