Mobil

Négy újdonsággal frissül a Viber

Úgy tűnik, lassan tényleg nem lesz már olyan csevegőprogram, amiben csak simán beszélgetni lehetne.

Nemrég a Facebook varrta fel a Messenger ráncait, az idén folyamatosan frissítgetett chatprogram legutóbb csoportos videócsevegéssel bővült, ahol akár ötvenen is beszélgethetnek egyszerre élő mozgóképes kísérettel. Most pedig a Viber újított, nagyjából hasonló vonalon, mint a chatprogramok mostanában.

A Viber androidos és iPhone-ra készített verziója egyaránt frissült, egyrészt az azonnali videóüzenet funkcióval. Ugyanúgy érhetjük el, ahogy eddig hangüzenetet küldhettünk, a csevegőablakban a hangüzenet gombját kell egy gyors mozdulattal elcsúsztatni, és máris válthatunk videóüzenetre, és máris rögzíthetjük a mondandónkat. Persze a Lenin-összest nem tudjuk így továbbítani, mivel

videóüzenethez legfeljebb 30 másodperc áll rendelkezésünkre.

Szintén friss lehetőség a legújabb Viber-verzióban, hogy (több más chatprogramhoz hasonlóan) már külső alkalmazásokat is beemelhetünk az üzenetekbe. Egyelőre három ilyen áll rendelkezésünkre, a Wikipedia, a Giphy mozgó giftára és a TheMovieDB filmes adatbázis, de a készítők szerint folyamatosan bővítik az így beszúrható külső források körét. A funkció használata egyszerű, csak a @ ikonra kell kattintani, majd rákeresni a szolgáltatás nevére.

Hasonlóan új, hogy a csoportos (szöveges) csevegések mérete most már igazán hatalmassá is nőhet, egyszerre akár 250-en is csatlakozhatnak egy közös chathez.

Az alkalmazás értékelése még egész jó, de az újdonságok nem tetszenek mindenkinek.
Az alkalmazás értékelése még egész jó, de az újdonságok nem tetszenek mindenkinek.

Ami viszont nem igazán sikerült a Vibernek, az az emojik, tehát a csevegés közben használható hangulatjelek újratervezése. A friss dizájn az alkalmazás értékelése, valamint közösségi reakciók alapján sem nyerte meg többek tetszését, egyesek a stílusra panaszkodnak, másoknál pedig egyszerűen meg sem jelennek az új szmájlik és egyéb ikonocskák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik