Mobil

Csoportos videócsevegéssel újít a Facebook Messenger

Indulhat a virtuális osztályterem, vagy épp a virtuális buli, mobilon és böngészőben egyaránt működik.

Ahogy a chatprogramok között is egyre jobban élesedik a verseny, mindenki próbálja egyre extrább funkciókkal felturbózni saját megoldását. Van, aki a legnagyobb biztonságra és titkosításra esküszik, mások pedig a kényelmes használat, vagy akár a minden eddiginél gazdagabb funkcionalitás segítségével csábítanák magukhoz a felhasználókat.

A csoportos videócsevegés az egyik ilyen lehetséges út, amibe a Facebook chatprogramja most szállt be. A Messenger Android és iOS alatt futó változata, valamint a böngészőben, Facebook alatt futó verzió egyaránt megkapta ezt az új lehetőséget (mobilon természetesen frissíteni kell hozzá az appot).

Mostantól akár egyszerre ötvenen is kapcsolódhatnak egy csoportos videóchathez.

Ha maximum hat részvevője van a beszélgetésnek, mindegyikük látszik egy osztott képernyős módban, hatnál több csevegő esetén pedig mindig az épp domináns beszélő arca tűnik fel nagyban a bélyegképek fölött.

Az új funkció elindításához (a szükséges frissítést követően) csak be kell lépni egy meglévő, szöveg-alapú csoportos beszélgetésbe, vagy indítani egy újat, majd pedig a videó ikonra kattintani. A csoport minden részvevője értesítést kap a videós beszélgetés indításáról, amelybe ők is a videó ikonra kattintva léphetnek be. Ha esetleg valaki nem figyel, meg is csörgethetjük külön.

iOS alatt ráadásul a Snapchathez hasonló vicces(nek szánt) kellékekkel is felturbózhatjuk az arcunkat szemüvegektől bohócorrokig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik