Mobil

Látványos, új funkciót kapott a Facebook Messenger

Feliratok, matricák, hangulatjelek, effektek, 3 dimenziós maszkok és még több matrica.

A Facebook egy ideje nem is nagyon leplezi abbéli szándékát, hogy minél többet koppintsa a Snapchatet. A főleg fiatalok körében elképesztően sikeres alkalmazás egyik nagy erőssége, hogy a csevegést egy rakás extra funkció színesíti, amit most már a Messenger is tudni fog Camera néven.

Mielőtt tovább megyünk, egy érdekes adat: a felhasználók naponta 2,5 milliárd emojit, fotót, matricát, videót küldenek egymásnak.

Ez már az a sűrűség, ahol érdemes újjal kirukkolni, ezért egy gyors frissítés után a Messenger alkalmazás alján meg fog jelenni egy kék karika, de nevezhetjük exponáló gombnak is. Ennek az egyszeri megnyomásával fotó, a hosszan tartó izgatásával videó készíthető.

messenger_camera

Eddig nagyjából ugyanaz a sztori, mint eddig, csak most már a küldés előtt fel lehet csicsázni gyönyörű effektekkel, matricákkal és tetszés szerinti feliratokkal. Ehhez a jobb felső sarokban található ikonokat kell bökdösni, majd úgy válogatni, hogy az ember azért még lehetőleg látszódjon a fotón a matricák és ikonok között.

És ez még csak a kezdet: az alap díszítéseken kívül további 3D-s hatások, animációk várják az embert. Ha valaki valaha próbálkozott a Snapchat funkcióival, annak egyik sem lesz különösebben egyedi, vagy különleges. A Facebook ezt úgy próbálja mégis egy kicsit extrábbá varázsolni, hogy művészeket kért fel a csomagok elkészítésére.

Aki hagyományos módon, mindössze szöveges alapokon szeretne továbbra is üzenni, az megteheti, de egyébként ők is kaptak egy új felületet, ahol képek nélkül, színes, szagos karakterekkel tudják megfogalmazni, amit szeretnének.

Az új lehetőségek Androidon és iOS-en egyaránt elérhetőek, mindössze frissíteni kell hozzá az alkalmazást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik