Mobil

A Facebook most már egy az egyben másolja a Snapchatet

Saját keret a képek köré, hát ez fantasztikus!

Korábban is láttunk már olyat, hogy a Facebook átvett néhány Snapchat jellemzőt, de úgy tűnik, a tendencia tovább folytatódik, és egy új eszközzel immár minden eddiginél közelebb kerül egymáshoz a két felület. A közösségi oldal használói mostantól megalkothatják saját fotókereteiket, amivel még szebbé, és érdekesebbé varázsolhatják a képeiket.
Habár a közösségi oldal már 2015-től lehetőséget biztosít a profilkép keretbe helyezésére, az a lehetőség, hogy teljesen személyre szabjuk ezt, csak mostantól érhető el.Egyebekben ugyanúgy, ahogy a Snapchat geo-filtereinél a keret körülveszi a fotót, így kapcsolatot teremthetünk vele és a kép tartalmával, legyen az egy helyszín, vagy akár egy időpont.

fb_photo_f

Szép is, jó is, de nem mindenkinek

Ahogy korábban, úgy most is akadnak területi korlátozások, így a TechChrunch szerint az effekt nem áll rendelkezésre mindenütt, sőt, jelenleg elég korlátozott azon országok száma, ahol a felhasználók kedvükre keretezhetnek.

Jelenleg csupán Kolumbia, Mexikó, Tajvan, Anglia, és Írország szerepel a használók között, ám a tervek szerint valamikor a jövőben hozzájut az Egyesült Államok, és még néhány másik piac. Aki pedig kicsit jobban is ismerni szeretné a működést, annak még egy Photoshop template letöltésére is lehetősége nyílik, így nem kell mást tennie, csak belevigyorogni a kamerába.

Forrás: The Verge

Ajánlott videó

Olvasói sztorik