Mobil

Hajlított kijelzővel jöhet az új iPhone

Állítólag jövőre a Samsung-LG rajongókon a sor, hogy a nyelvüket nyújtogassák az Apple-fanboyokra, az új iPhone ugyanis olyan újdonságot kaphat, amit a két versenytárs gyártó már rég megcsinált.

Még csak egy-két hónapja van velünk az iPhone 7, és akadnak, akik még csak most ismerkednek vele, de már többen is azt találgatják, vajon milyen lehet majd a 2017-es modell. Erre mutattunk be szombaton egy nagyon hangulatos koncepciót, ami elvileg az eddigi halvány pletykákból táplálkozott, most pedig itt egy újabb érdekesség, ami szintén említésre érdemes.

Ahogy a címben már lelőttük a poént, arról van szó, hogy a jövő évi iPhone modellek között lesz egy hajlított kijelzős is, ami – ha ez az információ valóban helytálló – megint fellobbanthatja a rajongók közötti hitvitát. Ugyanis attól lesz majd hangos minden, hogy
ezt a Samsung és az LG már két éve megcsinálta.

Azt mondjuk a Wall Street Journal cikke sem említi, pontosan hogyan néz majd ki a hajlított kijelző, mert ebből ugyebár volt már több elképzelés is. Az LG Flex azzal próbálkozott, hogy a kijelzővel együtt az egész telefont függőleges irányban görbítse meg (ezzel például a fektetett állapotban nézett filmek kaphatnak némi mozis-kváziháromdés élményt).

lg-flex-2-001

Ugyanezt a Samsung először úgy oldotta meg a Galaxy Round esetében, hogy hosszanti irányban hajlította meg a telefont, ami érdekesnek érdekes volt, de igazából sok hasznát nem láttuk, kivéve talán azt, hogy a farmer farzsebében jobban simult a felhasználó kerek hátsójához.

samsung-galaxy-round-001

Ez a két modell inkább amolyan “ezt is meg tudjuk csinálni” felkiáltással készült, igazi közönségsikert nem hoztak. A hajlított kijelzővel a Samsung Galaxy S sorozata jutott a legmesszebb azzal, hogy nem a teljes felületet, csak annak két szélét görbítette rá a telefon oldalára. Ez egyrészt egész jól néz ki, és érdekes extraként egy oldalsó plusz menüt is be lehetett építeni a mobilba, viszont sokan meg pont azért nem szeretik ezt a megoldást, mert egyszerűen nem tudják úgy megfogni a telefont, hogy véletlenül meg ne nyomjanak valamit.

samsung-galaxy-s7-edge-001

Szóval jó kérdés, hogy ezek közül melyik irányt követi majd az iPhone (vagy talán kitalál valami teljesen új hajlítási módot az Apple). Mindezek mellett úgy tudni a korábbi pletykákból, hogy a következő iPhone generáció háromtagú lesz, így két 5,5 hüvelykes modellre számíthatunk, melyek kijelzőikben lesznek eltérőek, de mindketten dupla kamerával érkeznek, illetve a kisebb méretek kedvelői választhatják a 4,7 hüvelykes kivitelt, amiről viszont még annyit sem tudni, mint nagyobb testvéreiről.

Ki kell találni valamit

A hírhez csak annyit tennénk hozzá, hogy valami újdonságot mindenképpen csempésznie kell az Apple-nek a következő generációba, mert másfél héttel ezelőtt az iparág egyik elismert elemzője azt közölte, hogy az iPhone 7 iránti vásárlási kedv hamar csillapodott, és ennek az újdonság hiánya az egyik oka. Nem lehet tehát a végtelenségig abban bízni, hogy az alma eladatja a terméket, ugyanakkor egy hajlított kijelző akár tényleg felkeltheti az érdeklődést. Aztán egy sör mellett kedélyesen lehet majd vitatkozni, hogy most ki lopott kitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik