Mobil

Mégsem olyan népszerű az iPhone 7?

Bár az Apple minden új iPhone esetében világrekordokról beszél, egy iparági szakértő szerint az iPhone 7-tel nem tartott túl sokáig a diadalmenet. Sebaj, jövőre triplán támadnak majd.

Létezik a szakmában egy Ming-Chi Kuo nevű figura, aki a KGI nevű cég elemzője, és nem csupán az elemzésekben profi, hanem meglepően jó a korai információkban és a prognózisokban is. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy amit Kuo a bennfentes információkból, az eladási adatokból és az elmúlt időszakok tapasztalataiból összerak és megjósol, az szinte minden esetben úgy is történik a mobilos világban. Most pedig előállt egy elég húzós elmélettel, mely szerint
az Apple eladásai 2016 végén nem egészen úgy alakulnak, ahogy azt a gyártó tervezte, mert már két hónappal az iPhone 7 megjelenése után jelentősen csökkenni látszik az érdeklődés.

Kuo szerint ennek hátterében az állhat, hogy a 4,7 hüvelykes iPhone 7 nem nyújt annyi technológiai újdonságot, mint amit várnak tőle, míg az iPhone 7 Plus esetében a nehézkes gyártás akadályozta a nagyobb sikert. Tehát egyrészt a vásárlók a kezdeti eufória után nem keresik olyan mértékben az új almás telefont, ami maxon pörgetné az eladásokat, miközben az erősebb modellből eleve nem tudnak annyit előállítani, amennyivel meg lehetne bombázni a piacot.

iphone-7

Az elemző szerint az évről-évre megfigyelhető csökkenő tendencia 2017 első negyedévében is megmaradhat, ami többek között annak is köszönhető, hogy bár az Apple igyekszik Kínában is minél nagyobb szeletet kiharapni a piacból, ez nehezen megy az ottani erős konkurencia jelenléte miatt. Az olcsó kínai márkák ugyanis szinte lehetetlenné teszik, hogy az ország hatalmas piacából jelentősebb részesedést szerezni, az emberek nem akarnak a hazai termékek sokszorosáért egy külföldit vásárolni, bármennyire csábító is lenne.

Jövőre duó helyett trió érkezhet

Mint említettük, a KGI elemzője képben van az iparági füleseket illetően, így azt is megszellőztette, hogy az Apple kettő helyett akár három iPhone 8 modellt is piacra dobhat 2017 őszén. Ezek közül az egyik marad a 4,7 hüvelykes méretnél, míg jön egy 5,5 hüvelykes kivitel is, mindkettő LCD kijelzővel. Nem kell azonban aggódni azoknak sem, akik csúcsmodellre áhítoznak, mert nekik vélhetően ott lesz az OLED-kijelzős kivitel, aminek az átmérőjéről csak pletykák vannak, melyek 5,8 hüvelykről szólnak. További érdekesség, hogy az iPhone 8 modelleknek legalább 65 százaléka dupla kamerával rendelkezik majd, de biztosat csak akkor lehet tudni, ha a gyártó is megszólal.

Forrás: phoneArena, és phoneArena

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik