Mobil

A Huawei következő csúcsmobilja már görbülni fog

Majd csak jövőre jön a P10, de már van egy elég csinos fotó a készülékről.

Azaz kettő az az egy, a lényeg pedig az, ami a kijelző széleken látható. Ez nem egy valódi termékről készített felvétel, hanem egy úgynevezett render, azaz számítógéppel készült grafika, de sokan úgy gondolják, hogy a Huawei következő csúcskészülékét ábrázolja. Nézzük is meg, hogy milyen érdekes részletek fedezhetők fel rajta.

Alapvetően olyan felépítéssel bír, mint a P9, és hátul is két kamera található a Leica gondozásában. A hátlapon lévő kerek dolog az ujjlenyomat-olvasó, ami annyiban tér el a korábbi modell szenzorától, hogy már nem szögletes, hanem kör alakú. Ebben a szintén házon belül készült Honor 8-hoz hasonlít, amit mi is teszteltünk és veszett gyors volt az érzékelője.

Sokkal érdekesebb azonban, hogy a képek tanúsága szerint a Huawei is belép hajlított kijelzős mobilokat gyártók táborába. A fotón egyértelműen látszik, hogy a széleken íves a panel, amit eddig elsősorban a Samsung alkalmazott, illetve kismértékben több gyártó is bevetette, amire előszeretettel alkalmazzák a 2.5D kijelző kifejezést.

huawei_p10_render

Ez általában mindössze annyit jelent, hogy a széleken a panel ráhajlik a telefon széleire, ami inkább jól néz ki, gyakorlati haszna nem sok van. A P10 esetében egyelőre nehéz eldönteni, hogy erről van-e szó, vagy olyan szintű ívet tesznek bele a cégnél, hogy az plusz funkciókra is használható lesz.

A P10 valószínűleg a jövő évi MWC-n fog bemutatkozni és addig várhatóan egy tonna véletlenül kiszivárgott információhoz fogunk hozzájutni vele kapcsolatban. Most annyit lehet tudni, hogy 5,5 colos, QHD felbontású kijelzőt, a Kirin 960-as chipsetet kap, illetve két verzióban érkezik majd, amik úgy néznek ki, hogy 4GB RAM/64GB tárhely, illetve 6GB/128GB.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik