Mobil

Már itt is a karácsony: új kiadást kapott az olcsó kínai szupermobil

A OnePlus 3T kicsit gyorsabb, kitartóbb és ellenállóbb lesz, mégsem fog sokkal többe kerülni.

Jó hír a karácsonyi ajándékokra vadászóknak! Napok óta ment a szivárogtatás a kínaiak új modelljéről, amit végül tegnap este le is lepleztek. A OnePlus 3T külalakra egy az egyben megegyezik a korábbi típussal, ezen a téren mindössze annyi újdonság lesz, hogy a soft gold mellett van egy új, „gunmetal” (fegyver fém) színvariáció is.

A lényeg persze bent található: a 3T már a Qualcomm Snapdragon 821-es chipsetet használja a korábbi 820-as helyett. Ezen belül, színenként 64, illetve 128 GB-os kiadások közül lehet választani majd november végén.

A hardver többi részét illetően apró, de azért hasznos újításokkal jön a T jelű telefon. A hátlapi kamera felbontása változatlan, de már zafír kristály védi a karcoktól a felületét, a selfie objektív pedig a korábbi 8 helyett 16 megapixeles, amit már nem a Sony, hanem a Samsung szállít a OnePlusnak.

Végül az utolsó ráncfelvarrás az akkumulátorhoz kötődik: az eredeti OnePlus 3-hoz képest 400 mAh-val nő az energiaforrás kapacitása, így a 3400 mAh-s akku már könnyednél el fog vinni egy teljes napot egy feltöltéssel – de akár kettőt is. A fejlesztők tovább turbózták a Dash Charge névre hallgató gyorstöltő technológiát, így most azt ígérik, hogy 30 perces töltéssel a telefon egy egész napra elegendő kraftot kap.

A gunmetal és soft gold kiadások egymás mellett
A gunmetal és soft gold kiadások egymás mellett

Egyebekben azt hozza a telefon, amit eddig, azaz

  • 5,5 colos, full HD felbontású, Optic AMOLED, Gorilla Glass 4-gyel védett kijelző,
  • 6 GB RAM, négymagos (2×2,35 GHz Kryo és 2×1,6 GHz Kryo) processzor,
  • 16 megapixeles, optikai stabilizátoros, f/2.0 értékű hátlapi kamera,
  • ujjlenyomat-olvasó,
  • Type-C típusú USB,
  • 3,5 mm jack,
  • és a saját Oxygen OS-sel megtoldott Android Marshmallow.

Az európai vásárlók november 28-tól rendelhetnek a telefonból, aminek a két verziója (64/128 GB) 439, illetve 479 euróért lesz elérhető. Ez forintban 135, valamint 150 ezer forint körül alakul majd, ami 10 ezerrel több a korábbi modellnél, de még így is durván kevesebb, mint a hasonló képességű csúcsmodellek árai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik