Mobil

Modern vércukormérő és app segíti a cukorbetegeket

Mert mint köztudott: minden jobb, ha van benne Bluetooth.

A diabétesz egy alattomos, romboló hatású, veszélyes szövődményekkel bíró népbetegség, ami világszerte 400 millió ember életét nehezíti meg. A betegség kontrollálásának egyik legfontosabb eszköze a vércukor mérő eszköz, ami mára kompakt formában ad pontos eredményt a beteg vércukor szintjéről.

A terület egyik legismertebb hazai szereplője, az első magyar startupként is emlegetett 77 Elektronika Kft., amely új, NEMERE nevű mérője igazodik a kor követelményeihez.

A négy fejlesztővel indult cégünk óriási utat tett meg 30 év alatt, azt is mondhatnám, hogy mi voltunk az első magyar startup, hiszen 1986 óta mindig is az innovációban, a folyamatos fejlesztésben láttuk a diabétesz kezelésének jövőjét

– fogalmazott Zettwitz Sándor, a cég ügyvezető-tulajdonosa.

A mérőeszköz Bluetooth modult kapott, azaz a mért értékek vezeték nélkül, automatikusan tölthetők át a Dcont nevű alkalmazásba.

dcont_nemere

A vércukormérő rendszer nem csak éppen aktuális pontos vércukorszintet mutat, hanem a rendszeres mérési eredményekből képes megbecsülni a beteg anyagcsere állapotát is, illetve kiszámolni és jelezni a betegnek, hogy mekkora az esélye az alacsony vércukorszintből fakadó roham (hipoglikémia) kialakulására.

A felhasználók felvihetik az elfogyasztott szénhidrátmennyiséget, illetve a kezelésként bevitt inzulin mennyiséget, valamint azt is naplózhatják, hogy mikor végeznek fizikai aktivitást, mikor sportolnak – hiszen ezek mind hatással vannak a szénhidrát anyagcserére.

Az adatokból az applikáció diagramokat és táblázatokat készít, melyek segítenek megérteni mind a betegnek, mind a kezelőorvosnak, hogy milyen tényezők, helyzetek járulnak hozzá a vércukorszint változásához. Az információk segítségével pedig a beteg úgy alakíthatja életmódját és terápiáját, hogy ideális értékek között tudja tartani vércukorszintjét.

Az app egyelőre csak Androidra érhető el, de már folyamatban van az iOS verzió fejlesztése is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik