Mobil

Megtaláltuk a legmenőbb Bluetooth kütyüt

Egy ügyes trükkel még az eltűnőben lévő jack csatlakozó is pótolható vele.

Bár a nagyok közül eddig csak az Apple és a Motorola lépte meg, bele kell törődnünk, hogy a jack csatlakozók hamarosan eltűnnek a mobilokról. A felhasználók elég morcosan fogadták a fejleményeket, hiszen így most vagy új fej/fülhallgatókra, vagy idétlen adapterekre lesz szükségük és egyébként is:

a 3,5 mm-es jack által nyújtott hangminőséggel sosem fog felérni a digitális megoldásokkal.

A neten több elvetemült barkács tipp jelent már meg azzal kapcsolatban, hogy mikét lehet visszavarázsolni a jacket az iPhone-ra, de ezek általában műszaki hozzáértést és szerszámokat igényelnek. Van azonban egy módszer, ami tökéletesen működik, és bár ehhez is szükség van egy kis mókolásra, mégis sokkal egyszerűbb az egész.

Az egészben az a vicc, hogy az Mpow Bluetooth Reciever évek óta kapható az Amazon, a mostani fejlemények miatt azonban felkapták a filléres kütyüt. Egy aprócska, nagyon könnyű, beépített akkuval ellátott vevőről van szó, ami képes az egyik eszközről érkező hangot fogadni, majd megszólaltatni azt a másikon.

A jack eltünedezéséig általában az autóban használták, mivel csak rá kellett dugni a kocsi AUX kimenetére, egy mobillal csatlakozni hozzá, és máris vezetékek nélkül mehetett a zene a beépített hangrendszerre.

mpow_reciever

Ugyanezen a módon működik az is, ha az Mpow-ra csatlakoztatjuk a fejhallgató jack dugóját, összepárosítjuk a mobillal, ami után mehet a zene, azaz így nem volt szükség csatlakoztatni közvetlenül az okostelefonhoz.

De itt egy másik forgatókönyv: házibuli zajlik, ahol a zenét egy régebbi hangszórópár szolgáltatja. Itt sem kell mást tenni, mint rádugni az eszközt, majd mobillal (egyszerre ketten csatlakozhatnak hozzá) elindítani egy bármilyen zenei anyagot. És ugyanez megy persze egy laptopról is.

Az Amazonon szinte csak jó értékeléseket kapott, plusz van itt egy ügyes megoldás is, amivel tényleg Bluetooth-osítható bármilyen régi fejhallgató.

mpow_reciever_fules

Ja, és azt eddig nem mondtuk, hogy 5 ezer forint az egész.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik