Mobil

Gyengébb telefonokra jön a Facebook Messenger Lite

Fejlődő országoknak szánják a könnyített csevegőappot, de bárki jól jár vele, akinek gyengébb telefonja van.

Ahogy a Facebook kiszervezett mobilos csevegőalkalmazása, a Messenger egyre több funkciót aggat magára, egyrészt persze sokkal több mindenre használhatjuk a videós beszélgetésektől a csilivili reakciógifekig, viszont az is tény, hogy így az app egyre nagyobbra hízik, és megterheli a telefonok hardverét.

Ha viszont valakinek csak valamilyen belépő szintű androidos mobilja van, az app használata döcögős lehet, és a legolcsóbb készülékekben a beépített tárhely karcsúsága is gondot okozhat. Épp ezért a Facebook hamarosan egy olyan Messenger verziót indít el, amely épp ezeket a problémákat orvosolja.

Az alkalmazásban szöveges üzeneteket, hivatkozásokat és képeket küldhetünk, de kimarad belőle a videós csevegés és a Messenger többi extrája.

Az előreláthatóan Messenger Lite nevű alkalmazás első körben olyan országokban startol, mint Kenya, Tunézia, Malajzia, Sri Lanka és Venezuela, arról vszont még nincs hír, mikor lesz elérhető más területeken is. A lépés beleillik a Zuckerberg-birodalom azon terveibe, hogy a másfélmilliárd fölötti felhasználószámot is meghaladó Facebook után az egymilliárdos bázissal rendelkező Messenger is felzárkózzon. A fejlődő országokban használt gyengébb mobilokon eleve a Facebook Lite változatot használják sokan, és így egy újabb “karcsúsított” alkalmazással az üzenetküldésben is tovább terjeszkedhetne a közösségi szolgáltatás.

David Marcus, a Facebook üzenetküldő szolgáltatásaiért felelős igazgató szerint most már el lehetne felejteni, hogy az üzengetést a webes Facebook kis ablakában oldjuk meg, ezért kell a Messengert mindenki számára elérhetővé tenni, még azoknak is, akik nem engedhetnek meg maguknak erősebb telefont. Remélhetőleg az új csevegőn lesz lehetőség letiltani a vírusos üzeneteket, amiket az ismerőseink nevében küldözgetnek (ha nem tudod, hogy kell ezt megoldani, elmagyarázzuk videón).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik