Mobil

Így kereshetsz egy iPhone-nal több millió forintot

Aki 2007-ben bespájzolt egy vadonatúj iPhone-ból, az most akár milliomos is lehet.

Szinte minden országban beindult az iPhone 7 forgalmazása, aminek kapcsán megint (ahogy minden évben) elámulhattunk rajta, hogy mennyit kell fizetni egy-egy modellért. Az Apple hivatalos oldala szerint a legdrágább készülék a 256 gigás belső tárolóval ellátott iPhone 7 Plus, ami 377 990 forintba kerül. Ennek ellenére nem ez a legdrágább almás mobil az interneteken.

Ennek igazolására elegendő csak az Ebay-en rákeresni az első, 2G-s iPhone-ra, és azonnal csodáknak leszünk szemtanúi. A jelek szerint többen is voltak annyira szemfülesek/előrelátóak/türelmesek, hogy a kilenc évvel ezelőtt piacra dobott telefonokat bontatlan állapotukban őrizték meg, amivel most milliókat kaszálhatnak.

Már amennyiben lesz vevőjük.

Minden gyűjtésre érdemes tárgy akkor ér a legtöbbet, ha a tartalma érintetlen, a csomagolásához nem nyúltak, így az iPhone 2G esetében is ezek a darabok mennek hajmeresztő árakon. Az első találati oldalon 3-4 ilyen cikk sorakozik egymás után, amelyek közül furcsa módon az olasz eladók vannak többségben.

iphone2g_ebay

Akad itt 3,6 milliós tétel, de van olyan is, amit közel 6 millió forintért szeretnének értékesíteni. A használt, azaz már kibontott iPhone-ok sem mennek rosszul: áruk a 40-300 ezer forintos tartományban mozog.

Az első iPhone Magyarországon még nem volt hivatalosan kapható, ez elsőként a 3G verzióval történt meg. Most jöjjön pár érdekes adat a világ mobilpiacát alapjaiban megváltoztató telefonról:

  • A mobilt Steve Jobs mutatta be 2007. január 9-én*
  • Ehhez képest csak június 29-én került piacra
  • A nyitóára (SIM lockos) 599 dollár volt, és eleinte csak az AT&T-nél lehetett kapni
  • Az utolsó hivatalos iOS verziója: 3.1.3
  • Mindössze egy 3,5 colos, 320 × 480 képpont felbontású kijelzője volt
  • 4/8/16 GB-os verziókban jelent meg, 128 MB RAM társaságában
  • Nem tudta a 3G-t, csak az EDGE támogatást kapta meg
  • Egy fix fókuszos, 2 megapixeles kamera került a hátlapra
  • Egy év alatt kb. 6,1 millió darabot adtak el belőle

*Aki szeretne egy kicsit nosztalgiázni, az itt megnézheti a 2007-es bejelentés fontosabb részleteit:

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik